23 MART, CUMARTESİ, 2019

Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı’nın İlk Kitabı: Rüzgârın Gölgesi

Günümüz İspanyol edebiyatının en ünlü isimlerinden Carlos Ruiz Zafón’a pek çok uluslararası ödülün yolunu açan “Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı” dörtlemesinin ilk kitabı Rüzgârın Gölgesi, İdil Dündar’ın çevirisiyle, Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Rüzgârın Gölgesi, gotik bir atmosferde gerilimi düşmeyen hikâyelerin iç içe geçişiyle oluşan bir kara roman özelliği gösteriyor. “Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı”, artık kimsenin hatırlamadığı, zamanın içinde kaybolmuş kitapların günün birinde yeni bir okur onları bulana dek beklediği gizemli bir labirent. Buradaki her kitabın bir ruhu var. Onu yazanın, onu okuyan ve onunla yaşayıp hayal kuranların ruhu. Bir kitap her el değiştirdiğinde, biri sayfalarına her göz gezdirdiğinde, kitabın ruhu büyüyor, güçleniyor. Tıpkı Daniel’in seçip kendine ayırdığı kitapta olduğu gibi.

​Daniel çocukken Barselona’nın göbeğindeki bir kütüphaneden kendisine bir kitap seçer: Rüzgârın Gölgesi, yazarı Julián Carax. Yıllar sonra bir adam çıka gelir, ısrarla o kitabı ister. Adamın tek amacı, kitabın kalan tüm kopyalarını yakmaktır. Peki ama neden? Sahi, kitaplar neden yakılır?

0
3431
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage