12 OCAK, PAZAR, 2020

Unutulmaz Bir Aile Hikâyesi: Aynasız Ev

Astrid Lindgren Ödüllü, İsveçli yazar Mårten Sandén'in sevginin gücü, insanın kayıplarla mücadelesi ve büyümek üzerine kaleme aldığı bir aile hikâyesi Aynasız Ev, Zeynep Tamer’in çevirisiyle, Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Thomasine günlerini büyük büyük halasının tozlu, karanlık evinde babası, halası, amcası ve kuzenleriyle geçirmektedir. Halaları ölüm döşeğindeyken, babasının kardeşleri evin kaç para ettiği konusunda didişmeye çoktan başlamışlardır. Thomasine’in babası ise tamamen iç dünyasında yaşamaktadır. Derken bir gün, Thomasine’in en küçük kuzeni Signe bir keşifte bulunur: Evdeki bütün kayıp aynalar bir gardırobun içindedir. Aynaların içinden bambaşka bir dünyaya geçiş yapılır; burası en çok istediğiniz şeyi değilse de en çok ihtiyacınız olanı bulacağınız bir dünyadır.

“Gardıroptan çıkan aynalar evin farklı odalarında asılı duruyor ve herhangi birinin önünde durduğumda bazen kendimi daha yaşlı halde görebiliyorum. Gözlerim her zamanki gibi koyu renk olsa da, onların altında silik de olsa Hetty’nin parlak bakışlarını görüyorum. Bana bakıp şöyle diyor: ‘Biraz sabret, her şey daha iyi olacak.”

0
5218
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage