18 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

Ünlü Piyanist Gonzalo Rubalcaba 25 Nisan’da CRR’de

Gonzalo Rubalcaba, Turning Points albümünün turnesi kapsamında, 25 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Ünlü piyaniste konserde, kontrbasçı Matt Brewer ve davulcu Ernesto Simpson eşlik edecek.

3 Grammy, 3 Latin Grammy ödülü, 18 Grammy adaylığı bulanan Gonzalo Rubalcaba, kariyeri boyunca caz listelerinin en çok satanlarında yer alan onlarca kayıta imza attı. Kayıtları ve eşsiz piyano tekniğiyle çağdaş caz müziğine damga vuran isimlerden biri olan Rubalcaba, Piano & Keyboard dergisinin 20. yüzyılın en büyük piyanistleri arasında yer aldı.

Küba'nın Havana şehrinde müzikle iç içe büyüyen sanatçı; Dizzy Gillespie, Charlie Haden gibi caz ikonlarının desteğiyle uluslararası alanda tanındı. Blue Note gibi prestijli plak şirketleri için sayısız albüme imza atan Rubalcaba; Joe Lovano, Ron Carter, Charlie Haden, Jack De Johnette, Paul Motian, Dennis Chambers, Michael Brecker gibi önemli isimlerle çalıştı.

​2022 yılında 5Passion plak şirketinden çıkardığı Skyline albümü ile En İyi Enstrümental Caz Albümü Grammy ödülünü kazanan Rubalcaba, aynı yıl Aymee Nuviola ile kaydettiği Live In Marciac ile Latin Grammy ödülünü aldı. Sanatçı, 2023 yılında Trio D'ete adıyla yeni bir üçlü kurarak Skyline albümünün devamı niteliğinde olan Turning Points albümünü kaydetti. Sanatçı albümünün turnesi kapsamında 25 Nisan Perşembe akşamı CRR’de konser verecek. Konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
465
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage