14 EYLÜL, SALI, 2021

Türkiye’nin Yeni Göç Nesli

Kuşak araştırmacısı Evrim Kuran’ın hem yurt dışına yerleşmeyi aklından geçiren hem de Türkiye'nin yurt dışına verdiği göç olgusunu anlamlandırmak isteyenler için bir başvuru kitabı niteliği taşıyan çalışması Onlar Göçtü Buradan – Türkiye’nin Yeni Göç Nesli, Mundi Kitap’tan çıktı.

Telgraftan Tablete ve Z: Bir Kuşağı Anlamak adlı iki kitapların yazarı olan Kuran, bu kitabında Türkiye'nin her köşesinden 118 ülke, 728 kente dağılmış 3.253 göçmenle görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarını anlatıyor ve yorumluyor. Bunu yaparken onların sesini bize duyurmayı ihmal etmediği gibi, kendi tecrübelerini ve duygularını da aktarıyor.

"Bir göçmen ve bir kuşak araştırmacısı olarak çıktığım bu yolculukta yüzlerce farklı hikâyeyi doğrudan dinleme fırsatım oldu. Bulguların göçmen dostlarıma yalnız olmadıklarını hatırlatmasını, göçmeyi düşünenleri yargılar ya da yorumlarla değil gerçeklerle buluşturmasını ve en önemlisi de kural koyucunun ülkenin kıymetlerinin ülkede kalmalarını kolaylaştırıcı tedbirler almasını sağlamasını dilerim. Çünkü onlar, o güzelim nesil, göçtü buradan." - Evrim Kuran

0
1115
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage