01 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2021

Türkiye’nin İlk Kadın Oyunları Festivali Mart’ta Başlıyor

Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğinde ve Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile Türkiye’nin ilk ve tek kadın temalı tiyatro festivali başlıyor. Kadın Oyunları Festivali, 4-11 Mart tarihleri arasında Ankara'da AST Bilkent Sahne’de ve 17-27 Mart tarihleri arasında ise Ayvalık’ta Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Festivalde salonlar pandemi kurallarına uygun şekilde hazırlanacak ve bu kurallar gereği boş bırakılan koltuklara ise cinayetlere kurban giden kadınların fotoğrafları asılacak. Fotoğraf asılan koltuklardan elde edilen gelirin kadın mücadelesine destek veren bir kuruma bağışlanması sağlanacak. Festival süresi boyunca Ramize Erer'in kadın temalı karikatürleri Bilkent Center'da sergilenecek.

Festival kapsamında FridaDansözEvin Kokusu ve Bernarda oyunları izleyiciyle buluşacak. Oyunların biletine biletinial.com’dan erişilebilecek.

​Festival komitesinden yapılan açıklama şu şekilde: “Sosyal yaşantının neredeyse tümünün durma noktasına geldiği pandemi sürecinde ilki gerçekleştirilecek olan Kadın Oyunları Festivali'nin bir festivalden daha öte amaçlara hizmet edeceği umudunu taşıyoruz. Her gün fiziksel veya psikolojik erkek şiddeti ya da sosyal, ekonomik, siyasal bir hak kaybı ile gündeme gelen ülkemiz kadınlarının her alanda mücadelesine omuz vermek, farkındalık oluşturmak amacı ile sanatın gücünü kullanmaya karar vererek yola koyulduk. Bu amaçla sanatın yetkinleştirici, bütünleştirici, iyileştirici ve sorunlara farklı açılardan da bakmamızı sağlayan sosyolojik ve psikolojik etkilerini öne çıkarmak istedik. Bu hedefe en etkin şekilde ulaşmanın bir yolunun da her gün farklı kadın hikayelerinin ele alındığı kadın temalı bir festival yapmaktan geçtiğini düşünerek Kadın Oyunları Festivali'mizi Türkiye'de ilk defa 4-11 Mart tarihleri arasında Ankara'da AST Bilkent Sahne'de ve 17-27 Mart tarihleri arasında ise Ayvalık'ta Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde başlatıyoruz. Şartlar elverirse iki farklı kentte de festivali dijital platformda gerçekleştirmek arzusundayız…”

0
3167
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage