03 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2021

Türkiye’nin İlk Dijital Sanat Merkezi Sahneport Yaz Sezonunu Açıyor

Multidisipliner sanat dallarını tek bir dijital platforma taşıyan Sahneport, haziran ayı boyunca birçok tiyatro oyununu, çocuk etkinliklerini, konserleri, müzik performanslarını ve sinema filmlerini izleyicilerle buluşturacak.

1 Haziran’da Yolcu Tiyatro’su ile açılacak Sahneport’ta 24 Mayıs itibariyle de Tiyatrotem’in eserleri gösterilecek. Ardından Altınok Çocuk Tiyatrosu’ndan çeşitli tiyatro oyunları izleyicinin beğenisine sunulacak. Mayıs ayında caz severlerle buluşan Nardis Jazz Club, GarantiBBVA sponsorluğunda haziran ayında da konserlere devam edecek. Rüyalardan ilham alan Prof Pi Show, sürreal dünyanın eğlenceye açılan kapısını yıl sonuna kadar Sahneport’ta açacak. Epizot Görsel Sanatlar, İkinci Bahar ve Şaşkın Aşıklar eserleriyle Sahneport’ta izleyici karşısına çıkacak.

Biraderler Yapım’ın zamanın ötesinde bir lider ve fikir adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını ve 1924-1933 yılları arasında yapılan devrimler dönemini anlatan İlelebet… Bir Atatürk Hikâyesi isimli oyunu Sahneport’ta gösterilecek. Çağdaş tiyatronun yeni yazılmış örneklerinden biri olan Uyandığımda Sesim Yoktu oyunu Tamer Levent rejisiyle seyircisiyle buluşacak. Çekimleri Londra’da yapılan, kuklaların kullanıldığı ve kendi olmayı başaran bir çocuğun hikâyesini anlatan Fırça Çocuk oyunu 4 - 8 yaş seyirci grubu için Sahneport’ta olacak. Haldun Dormen’in oynadığı Moliere klasiği Kibarlık Budalası da izleyiciyle buluşacak.

Jest Tiyatro’nun Karanlıkta Komedi, Sevmekten Öldü Desinler ve Suit oyunları tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. The Badau Sessions konserleri yıl sonuna kadar izleyicilerle buluşacak. Sahneport’ta Rast Theather’ın sahnelediği, Hollanda’nın köklü tiyatro oyunlarından De Mus (Serçe) ve Eleni en Roos (Eleni ve Gül) yapıtları haziran ayı boyunca Türkçe alt yazı seçeneğiyle yer alacak. Haziran ayındaki etkinliklerin kapanışını ise Tiyatro365 ve Tiyatrohane yapacak. Tiyatro365’in Bilen Çocuk Zaman Makinesi (Çocuk Oyunu) ve Tiyatrohane’nin Sevgili oyunu hazirandan itibaren yıl sonuna kadar gösterimde olacak.

Sahneport’un programına ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.​ 

0
1499
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle