07 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2021

Türkiye’nin İlk Dijital Sanat Merkezi Sahneport Açıldı

Farklı sanat disiplinlerine ait performansları tek bir dijital platform çatısı altında toplayan ve Eda Kendirli ve Halim Ercan tarafından kurulan Türkiye’nin ilk dijital sanat merkezi Sahneport açıldı.

Bir sanat merkezinin dijital hâli olarak hizmet veren Sahneport, farklı sanat disiplinlerini kapsayacak şekilde sahne sanatlarını ve sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor. Sahneport’ta tiyatro oyunları, konserler, çocuk ve aile etkinlikleri, ödüllü ve nitelikli film gösterimleri ve belgeseller, sergiler, webinarlar, ilham veren konuşmalar ve eğitimler, kurumsal etkinlikler gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen tüm etkinlikler yer alıyor.

Sahneport kurucu ortağı Halim Ercan şunları söyledi: “Sanat ve sanatçı dostu olarak özellikle pandemi döneminde sanatsevere ulaşamayan sanat eserlerini dijital dünyaya taşıyıp yepyeni bir mecra yaratmak için bu yola çıktık. Sistemimiz dijital biletleme modeli ile çalışıyor. Hem tüm sanat dallarından eserleri bir platformda buluşturarak hem de kullanıcı dostu bir ara yüz ile sitenin dışına çıkmadan tek tıkla istenilen etkinliğe ulaştırarak fark yaratıyoruz. Sahneport’ta multi-disipliner sanat dallarının hepsi tek bir çatı altında. Türkiye’nin doğusundan batısına kadar sanatın ulaşılabilir olmasını sağlıyoruz. Tiyatrodan sinemaya, konserlerden sergilere varana kadar tüm alanlardaki etkinlikleri görme veya izleme fırsatı olmayanlarla buluşturuyoruz. Böylece kültür sanat etkinliklerimizi yerellikten evrenselliğe taşıdığımıza inanıyoruz. Ayrıca Sahneport’ta yetişkinlerin beğenerek takip edeceği etkinliklerin yanı sıra çocuklar için de özel içerikler yer alıyor ve her geçen gün sayısı artacak. Çocuklara verilmesi gereken mesajın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bunun için birlikte çalışıp danıştığımız pedagoglardan da destek alarak, özel bir filtreden geçiyoruz içerikleri”

Sahneport diğer kurucu ortağı Eda Kendirli ise Sahneport’un hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Öncelikli hedefimiz global ölçekli sahne sanatlarını yayınlamak. Benimsediğimiz evrensellik anlayışı ile sadece Türkiye’den değil globalden eserleri de yayınlamayı misyon edindik. Bu misyon doğrultusunda da ilk olarak Hollandalı iki tiyatro kurumu ile anlaştık ve sanatseverlere ulaştırmaya başladık. Bunların da sayılarını artıracağız. Hatta Türkiye’den sanat eserlerini de globale açmak gibi bir hedefimiz var. Hedeflerimizden biri de fiziki etkinlikleri destekleyerek ekstra bir bilet kategorisi yaratmak. Çünkü melez (hibrit) bir yapıya doğru evriliyoruz. Pandemiyle birlikte hızla yükselen bu hibrit model sanat anlayışının pandemi sonrasında da devam edeceğini öngörüyoruz. Böylece İstanbul’da bir etkinliğe gidemeyecek olan kişi aslında evinin rahatlığında kategorisinden bilet alıp o etkinliği izlemiş olacak. Tüm bunlarla birlikte platformumuzda yayınlanan etkinliklerin yanı sıra Sahneport’a özel l farklı etkinlikler ve içeriklere devam edeceğiz. Özel gösterim canlı konserlerin, dijital prömiyerlerin ve galaların yapıldığı bir platform olmayı hedefliyoruz.”

Dijital sanat merkezi Sahneport’a buradan ulaşabilirsiniz.

0
2450
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle