13 TEMMUZ, SALI, 2021

Türkiye’nin İlk Açık Hava Heykel Parkı Loft Art Sculptville Bodrum Loft’ta

Bodrum Loft ve Sevil Dolmacı Art Gallery tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen açık hava heykel parkı Loft Art Sculptville, 19 Temmuz’da sanatseverlerle buluşacak.

Bodrum’da modern köy yaşamının oluşturulduğu ve geçen yaz tatilcileri ağırlamaya başlayan Bodrum Loft, yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bodrum Loft ve Sevil Dolmacı Art Gallery tarafından düzenlenen Loft Art Sculptville etkinliğinde 15 sanatçıya ait enstalasyon, heykel ve neon işlerden oluşan 28 farklı eser yer alacak. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın ev sahipliğinde düzenlenen projede, Türk ve uluslararası sanatçıların eserleri bir araya gelecek.

Bir zamanlar Pablo Escobar’a ait olan ve günümüzde görkemli bir çağdaş sanat koleksiyonuna sahip olan beach resort Casa Malca, Tulum koleksiyonunda eserleri yer alan ve Londra Saatchi Gallery’de uzun süreli sergilenen Kolombiyalı sanatçı Rafael Gomezbarros’un alternatif malzemelerle ürettiği karınca enstalasyonları House Taken Türkiye’de ilk kez Bodrum Loft’un açık hava heykel parkında izleyiciyle buluşacak. Güney Koreli Heykeltıraş Seo Yang Deok’un Meditation serisinin bir eseri Capri’de, ikincisi Mayfair Sculpture Trail’de üçüncüsü ise Loft Art Scuptville’de yer alacak. Heykeltıraş Ozan Oganer’in Dubai Havalimanı ve Çanakkale’de yer alan Caeli Otel ile başladığı Alice Harikalar Diyarında serisinin bir devamı niteliğindeki heykel enstalasyonu da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Katılımcılar 15 sanatçıya ait enstalasyon, heykel ve neon işlerden oluşan 28 farklı eserin yer alacağı projede QR kodları ile rotaya bağlanabilecek ve eğlenceli bir deneyim yaşayacak, rehber eşliğinde doğa ve sanatın birlikteliğini keşfetme fırsatı yakalayabilecekler.

0
2220
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage