03 TEMMUZ, CUMA, 2015

Türkiye’den Yedi Sanatçı Salzburg Yolcusu

Avusturya’nın önde gelen sanat kurumları arasında yer alan, 62 yıldır dünyanın farklı ülkelerden davet ettiği sanatçılarla eğitimlerine devam eden Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akademisi, bu yıl Türkiye’den yedi sanatçıyı davet etti.

1953 yılında Avusturyalı ressam, şair ve oyun yazarı Oskar Kokoschka tarafından kurulan Salzburg Uluslararası Güzel Sanatlar Yaz Akademisi, Avrupa'da bu alanda kurulmuş en eski “vizyon okulu” özelliğini sürdürüyor. Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden 300 civarında konuğu ile Hohensalzburg Kalesi ve Fürstenbrunn içindeki Kiefer ocağı ile Salzburg merkezindeki farklı mekânlarında 20 farklı alanda eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şimdiye kadar Türkiye’den Adnan Çoker, Ergin İnan, Mustafa Pilevneli, Balkan Naci İslimyeli, Tülin Onat, Gül Derman, Fevzi Karakoç, Tayfun Erdoğmuş, Gülsün Karamustafa gibi pekçok önemli sanatçının davet edildiği Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akademisi’nin bu yıl Türkiye’den davet edilen sanatçıları belirlendi.

Bu sene 50 farklı ülkeden 300’ün üzerinde sanatçının katılacağı belirtilen Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akademisi’ne Türkiye’den Fatma Çolakoğlu, Merve Dündar, Annie Özsaraç , Elvan Serin, Mehmet Sülek, Ayşe Damla Turfanda ve Mediha Didem Türemen katılıyor.

62. yaşını kutlayan akademinin direktörü Hildegund Amanshauser, 2009 yılından bu yana bu görevde. Eğitimlerin, atölyelerin yanı sıra, atölye sonu sergileri, söyleşi ve seminerleri kapsayan pek çok etkinlik yaz boyunca akademide gerçekleştirilecek.

0
5573
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle