15 ARALIK, SALI, 2020

"Türkiye’de Müzisyen Olmak" Belgeselinin İkinci Bölümü Yayında

Pandemi sürecinde ülkemizdeki müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara odaklanan, Alper Erdinç, Mert Gider ve Gizem Ertürk tarafından hazırlanan "Türkiye’de Müzisyen Olmak" adlı altı bölümlük mini belgesel serisi "Ben İnsan Değil Miyim?"in ikinci bölümü yayımlandı.

Özellikle pandemi sürecinde ülkemizdeki müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara odaklanan altı bölümlük mini belgesel serisinin ikinci bölümüne kadın müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara odaklandı. Sektörde kadın olmanın zorluklarını anlatan müzisyenler; cinsiyet eşitsizliği, kadınlara yapılan dayatmalar ve taciz gibi meseleleri cesurca tartışmaya açtı. Usta sanatçılardan genç müzisyenlere, enstrümanistlerden menajerlere sektörün farklı dallarından kişilere kulak veren ve sorunlarına çözüm arayan belgeselin ikinci bölümü; müzisyenlerin mesleklerine gönül verme hikâyelerine farklı kuşaklardan sanatçıların deneyimlerine ve sektörün birlik olamama meselelerine de değiniyor.

​Sonki3dört adlı YouTube kanalında yayımlanan 6 bölümlük mini belgesel serisinin bir sonraki bölümü, klasik müzik sanatçılarından yeraltı dünyasına, rap müziğin önemli isimlerinden müzik yazarlarına kulak vererek sektörün sorunlarına çözüm aramaya devam edecek.

https://www.youtube.com/watch?v=obT4cHxCsUc

0
1819
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage