26 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2021

Turkcell Vadi Açıkhava’da Tiyatro Günleri Başlıyor

Vadistanbul, SM Production ve Atlantis Yapım iş birliğiyle hayata geçirilen Turkcell Vadi Açıkhava’da popüler tiyatro oyunları 22 Ağustos - 24 Eylül tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşacak.

Konserlerden tiyatrolara, özel organizasyonlardan festivallere kadar pek çok farklı etkinliğe ve değerli sanatçıya ev sahipliği yapan Turkcell Vadi Açıkhava, tiyatro günleri kapsamında Dali'nin KadınlarıZengin MutfağıVahşet TanrısıCimri ve Bir Baba Hamlet oyunlarını izleyicilerle buluşturacak.

Hatice Aslan, Devrim Nas, Açelya Devrim Yılhan, Gülin İyigün, Melda Narin Güler’in başrollerini paylaştığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği Dali'nin Kadınları oyunu 22 Ağustos’ta Turkcell Vadi Açıkhava’da sahnelenecek. Her biri ayrı renk olan efsaneleri bir araya getiren oyunda Marilyn Monroe, Virginia Woolf, Edith Piaf ve Frida Kahlo aynı anda sahnede yer alıyor. Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından çarpıcı ve değişik bir üslup ile sahneye aktarılacak olan ve absürt komedi olarak nitelendirilen, aynı zamanda müzikal, trajedi ve gerilim unsurlarının da olduğu oyunda izleyiciler, olağandışı bir yüzleşmeye tanık olacak.

1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu oyunda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde olacak. Zengin Mutfağı oyunu genç bir oyuncu kadrosuyla Anadolu Efes katkılarıyla, DasDas prodüksiyonu ve Atlantis Yapım organizasyonu ile 24 Ağustos’ta izleyiciyle buluşacak. Oyun, cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15 - 16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasına odaklanıyor.

Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, başrollerinde Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen, Dolunay Soysert’in yer aldığı Vahşet Tanrısı 3 Eylül’de Turkcell Vadi Açıkhava’da seyirciyle buluşacak.

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere'in ünlü eseri Cimri, 12 Eylül’de Turkcell Vadi Açıkhava’da sahnelenecek. Belli bir zümreye bakmakla bir genelleştirmeye bakmak arasındaki pencereden birçok insanın ve ailelerin iç ve dış yapısını ele alan oyunda izleyici garip rastlantılara tanık olacak.

Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla Bir Baba Hamlet 24 Eylül’de izleyiciyle buluşacak. Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun başrollerinde yer aldığı oyun bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpıyor.

Turkcell Vadi Açıkhava’da sahnelenecek oyunların biletlerine Biletix’ten ulaşabilirsiniz.

0
2337
0
  • 26-07-2021
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 26-07-2021
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 26-07-2021
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage