18 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2022

Türk Sanatının Ünlü Eserlerinin Hikâyeleri Pills of Art Türkiye ile YouTube’da

Menarini Türkiye, Türk sanatının ünlü eserlerinin hikâyelerini Pills of Art Türkiye projesi ile sanatseverlerle buluşturuyor.

İtalya’nın en büyük ilaç firması Menarini, usta sanatçıların eserlerine dair bilinmeyen hikâyeleri ve detayları kısa videolarla anlatan Pills of Art isimli global sanat projesini “hayata sanat kat” mottosu ile Türkiye’de hayata geçirdi. Menarini Türkiye, yeni dijital sanat projesinde Türk sanatının ünlü eserlerinin hikâyelerini dijital ortamda sanatseverlerle paylaşıyor.

​Pills of Art Türkiye projesi ilk etapta küratör Begüm Güney’le başladığı yolculuğunda usta sanatçıların eserlerine dair anekdotları ve merak edilenleri kısa videolar ile izleyiciyle buluşturuyor. Proje kapsamında Osman Hamdi Bey’in Kaplumbağa Terbiyecisi, Carl Frederick Von Breda’nın Yusuf Agah Efendi, Breda Antoine de Favray’in Fransız Büyükelçisi Vergennes Kontu Charles Grevier’in Türk giysileri içinde portresi gibi eserlerin bilinmeyen hikâyeleri Menarini Türkiye YouTube sayfasından izlenebilecek.

0
1524
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage