03 NİSAN, PAZARTESİ, 2017

TRT Dev Arşivini Erişime Açtı

1927 yılında radyo yayıncılığı ardından, 1968 yılında televizyon yayıncılığına başlayan TRT, dünyanın son yarım asrına tanıklık ederek biriktirdiği dev arşivini, TRT Arşiv Projesi ile halka ve yayıncılık dünyasının kullanımına açtı.

TRT, “arşivlerin detaylı olarak tasniflenerek reprodüksiyonların internetten kullanıcıya sunulması” uygulamasını Türkiye’de ilk kez hayata geçirdi.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada TRT'nin 200 bin saatlik görsel bir arşivi olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Daha bunun içerisine ses arşivimizi koymadık. Bu, görsel arşiv. Yani yeni medyanın oluşturduğu siteye koyacağı potansiyel olarak 200 bin saatlik arşiv var. Bunun içerisinde son dönemden, hatırlayabileceğimiz dönemlerden görüntüler de görebileceksiniz. 1919'lardaki Sultanahmet konuşmalarını da görebilirsiniz. Dolayısıyla bütün bunlar, TRT'nin elinde var. Bu arşivi açarak bundan belki farklı şekillerde yararlanmak isteyenlere de bir hizmet sunmuş olacağız."

Arşivin tamamına http://www.trtarsiv.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

0
9675
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage