04 OCAK, PERŞEMBE, 2024

Theodoros Terzopoulos’un “Nora” Oyunu İlk Kez İstanbul’da

Yunan tiyatro yönetmeni ve eğitmeni Theodoros Terzopoulos’un yönetmenliğini yaptığı Henrik Ibsen uyarlaması Nora oyunu, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında 8 Ocak’ta Maximum Uniq Hall’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Nora, oyunu Ibsen’in üç ana karakteri, Nora, Torvald ve Krogstad’ı ve onlar arasındaki üçlü ilişkiyi temel alıyor. Bu sahneleme yaklaşımı bir taraftan da Sophia Hill, Tasos Dimas, Antonis Myriagkos’un hayat verdiği bu üç karakterin yarattığı çelişkiyi ve itiraf edilmemiş olanı sadece kelimelerle değil aynı zamanda son derece dikkat çekici fiziksel ifade ile de ön plana taşıyor.

Terzopoulos, geliştirdiği oyunculuk yöntemi ve düzenlediği eğitimlerle de çok sayıda oyuncunun örnek aldığı sanatçı, kendi yarattığı sahneleme teknikleriyle tiyatro dünyasının “usta” yönetmenleri arasında yer alıyor. Ünlü yönetmen Nora’dan önce hem yönetmenliğini yaptığı hem de sahnede olduğu İO oyunuyla da 3 ve 4 Kasım tarihlerinde DasDas’ta sanatseverlerle buluştu.

​Uluslararası birçok tiyatro/dans/performans gösterisini İstanbul’da ağırlamaya başlayan İO Uluslararası Tiyatro Festivali hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

0
2398
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage