09 AĞUSTOS, SALI, 2022

The Çinili Hamam 17. İstanbul Bienali Kapsamında Kapılarını Açıyor

Fatih Zeyrek’te bulunan The Çinili Hamam, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 17 Eylül - 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği 17. İstanbul Bienali kapsamında ziyarete açılacak.

Osmanlı hamam mimarisinin en önemli örneklerinden birisi olarak 1540’lı yıllarda, Kaputan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan The Çinili Hamam, önümüzdeki sene planlanan açılışından önce İstanbul Bienali kapsamında deneyimlenebilecek. The Çinili Hamam’ın 2010’dan beri The Marmara Group tarafından gerçekleştirilen koruma, onarım ve sağlıklaştırma çalışmalarının ardından 2023 yılında müze-hamam kompleksi olarak faaliyete geçmesi planlanıyor.

Mimar Sinan’ın İstanbul’da yaptığı ilk ve en büyük hamamlardan biri olan The Çinili Hamam, İstanbul’un tarihi alanları kapsamında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan dört semtinden biri olan Zeyrek’te yer alıyor.

​The Çinili Hamam’da 17 Eylül - 20 Kasım tarihleri arasında Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in küratörlüğünde gerçekleşecek 17. İstanbul Bienali kapsamında Hakö dil grubunun Nakas klanının soyundan gelen Taloi Havi ve Torino’da yaşayan sanatçı Renato Leotta’nın eserleri sanatseverlerle buluşacak.

​Künye: The Çinili Hamam, Murat Germen, 2022

0
2115
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage