20 MART, CUMARTESİ, 2021

Ten ve Renk İlişkisini Sorgulayan Sergi “Renk Ver Bana”

Marguerite Bornhauser, Çınar Eslek ve Semiha Berksoy’un eserlerinin yer aldığı “Renk Ver Bana” başlıklı sergi 23 Nisan’a dek Kasa Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor. Küratörlüğünü Yekhan Pınarlıgil’in üstlendiği sergi ten, tin ve renk ilişkisini sanatçıların üretimlerinde ve yaratım süreçlerindeki etkileşimleri içinde araştırıyor.

Sergide yer alan üç sanatçı kendi açılarından ten ve renk ilişkisini sorguluyorlar. Bu üç sanatçı alışık olunmayan renkler kullanarak, tenin normalleştirmeye direnmek için fethetmek gereken ilk cephe olduğunu söylüyor.

Serginin küratörü Yekhan Pınarlıgil şunları söylüyor: “Eğer ten gerçekten benliğin kabuğuysa, iç ve dış dünya arasında bir ara yüz ise ve hatta ten benliğin en derinine ulaşmak için dolaysız bir geçişse eğer, o zaman uğruna verilen savaşlar o kadar da beyhude değil sanki… Ten ve tin arasında dolambaçsız bir ilişki var, ten benliğin oluşmasında belki de en büyük rolü oynayan araç, organ, daha da ötesi, ten duyusal bir ağ, benliğe bir örtü, bir zarf. Bir başlangıç, aynı zamanda bir hudut. Baş döndürücü bir kuvvetle alevlenmiş, karmaşık itkiler dünyasına açılan, aynı zamanda onu bir şekilde bir arada tutan son kontrol noktası.”

​“Renk Ver Bana” başlıklı sergi 23 Nisan’a kadar hafta içi her gün 10:00 - 17:00 arasında Kasa Galeri’de ziyaret edilebilir.

0
2296
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage