30 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

Teknolojinin Gelişim Yolculuğuna Tanıklık Eden Sergi: “Hareket Eden Anılar”

Contemporary Istanbul Vakfı (CIF) ve Borusan Contemporary iş birliğinde gerçekleştirilen “Hareket Eden Anılar” başlıklı sergi, 6 Ağustos’a kadar Fişekhane bünyesinde yer alan sanat alanı Cocoon’da sanatseverlerle buluşuyor.

Teknolojinin sanat üzerindeki etkisinin giderek arttığı bir çağı, İstanbul gibi metropollerin yaşam deneyimi üzerinden ele alan sergide Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan 16 eser izleyiciyle buluşuyor. Sergi izleyiciyi çok katmanlı kentlerin barındırdığı duygular, hatıralar, sosyokültürel geçmiş, doğanın kentsel dokuyla uyumu gibi konular üzerinde düşündürmeye sevk ediyor.

Küratörlüğünü Contemporary Istanbul Vakfı Sanat Direktörü Ayça Okay üstlendiği “Hareket Eden Anılar” başlıklı sergi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda yer alan fotoğraf ve yeni medya eserler arasından derlenerek hayata geçirildi. Güncel sanatın malzemelerinden biri hâline gelen teknolojinin gelişim yolculuğuna tanıklık eden bu sergide Olaf Otto Becker, Laurent Bolognini, Boomoon, Edward Burtynsky, Daniel Canogar, U Ram Choe, Reinhard Görner, Christa Sommerer & Laurent Mignonneau, François Morellet, Iván Navarro, Alan Rath, Daniel Rozin, teamLab, Frank Thiel ve Michael Wolf’un işleri yer alıyor. Yükselen katlar arasında kalan tarihi Fişekhane yapısının modüllerinin sergideki hareketli imgelere uyumundan hareketle, kent sakinlerinin karakteri, sosyokültürel birikimi, psikolojisi ve bulundukları coğrafyaya göre şekillenen ortak yaşam alanlarına değiniliyor.

Contemporary Istanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli sergi hakkında şunları söylüyor: “Vakfımızın çağdaş sanatı geniş kitlelerle buluşturma misyonu çerçevesinde, başarının aynı hedefleri paylaşan yurt içi ve yurt dışı kurumlarla iş birliğinden geçtiğine inanıyoruz. Borusan Contemporary ile gerçekleştirdiğimiz bu sergide çağdaş sanatın en yenilikçi ifade biçimlerini toplumun tüm kesimleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. ‘Hareket Eden Anılar’ sergisi hem işlenen temalar hem de eserlerin uluslararası niteliği bakımından küresel bir sanat merkezi olma yolunda büyük yol kat etmiş olan İstanbul’un kozmopolit doğasıyla örtüşüyor. Yaşadığımız yoğun kentleşmenin sorunlarını çağdaş sanatın en yenilikçi teknikleriyle ele alan seçki, pandeminin olumsuz etkilerinden yavaş yavaş sıyrılmaya çalıştığımız bu günlerde bize sanat yoluyla bir yeni soluk alma olanağı sunuyor.”

Borusan Contemporary Müdürü, Dr. Kumru Eren “güncel sanat sahnesinin uluslararası temsilcilerine ait video yerleştirmeleri, fotoğraf, ışık heykelleri, Artırılmış Gerçeklik gibi farklı pratiklere yer açan serginin, küresel bir kent tasavvuru inşa ediyor” olduğunu belirterek ekliyor: “Kültür kurumlarının pandemi koşulları nedeniyle yalnızlaştığı bir dönemde, koleksiyonumuzu Contemporary Istanbul Vakfı’nın değerli iş birliğinde, İstanbul’un kültür haritasını zenginleştiren Fişekhane sergi mekânında izleyiciyle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

​“Hareket Eden Anılar” sergisi 6 Ağustos’a kadar Salı ve Cumartesi günleri arasında 10:30 - 18:00 saatlerinde Cocoon’da görülebilir.

0
6683
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage