11 OCAK, SALI, 2022

Tayfun Gülnar’ın “Açık Dünya” Sergisi x-ist’te

Tayfun Gülnar’ın günümüz dünyasından uzakta sakin manzaraları ve dönüşüm içindeki figürlerini bir araya getirdiği “Açık Dünya” başlıklı kişisel sergisine 27 Ocak - 12 Mart tarihleri arasında x-ist’te sanatseverlerle buluşuyor.

Tayfun Gülnar’ın x-ist’teki üçüncü kişisel sergisi “Açık Dünya” sanatçının 15. ve 16. yüzyıl Avrupa resminin ölçütleriyle oynadığı bir dizi eseri izleyicinin beğenisine sunuyor. Manzara ve iç mekân resimleri üzerinden kurduğu zamanlar arası ilişkiyi ele alan sanatçı; kapalılık, güvenlik ve denetim kavramlarının birey üzerindeki bedensel ve zihinsel etkilerinden sıyrılmanın yollarını araştırıyor.

Daha önceki işlerinde detaycı üslubunu monokrom bir paletle dışa vuran sanatçı, huzurlu ve umutlu olma ihtiyacından hareketle resimlerinin geçirdiği değişimi yeni sergisi “Açık Dünya”da gözler önüne seriyor. Resimlerine renk etkisini ekleyen sanatçı, önceki serilerinde oluşturduğu canlıları yeni figüratif formlara dönüştürüyor. Sanatçının sergide yer alan Venüs’e TapınmaUmutsuz BoşlukBaşkalaşım gibi eserleri, doğum ve ölümü iç içe geçiriyor. Figürler üzerinden hastalık, sağlık, bozulma, ölüm ve yaşam hâllerini okumaya olanak veren resimler, Leonardo da Vinci ve Tiziano Vecellio manzaralarının atmosferinden besleniyor. Gündelik yaşamın etkilerini, modern dünyaya paralel bir yerde kurgulayan sanatçı resimlerinde gündüzleri, geceleri, afetleri, dirençli yaşamı ve umudu gerçeklikte olduğu gibi iç içe geçiriyor.

​Tayfun Gülnar’ın “Açık Dünya” başlıklı kişisel sergisini sergisine 27 Ocak - 12 Mart tarihleri arasında x-ist’te ziyaret edebilirsiniz.

0
1587
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage