11 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Tamar Records Label Night 18 Mayıs’ta Babylon’da

Yerli bağımsız müzik sahnesinden ve yeraltı sahnesinden yükselen seslere yer veren Tamar Records; Apartmanlar, Yangın, Make Mama Proud ve Gramafonia’yı 18 Mayıs’ta Babylon’da müzikseverlerle buluşturacak. Gecenin başında Trash Can Boy (DJ SET) sahnede olacak.

İstanbul çıkışlı noise rock ve post punk grubu Apartmanlar, 2019 yılında Furkan Güleray ve Brek tarafından kuruldu. Birkan Başören, Dehan Kılınçarslan ve Deniz Braderin’in de gruba katılmasıyla bugünkü hâlini alan Apartmanlar, kendi isimlerini taşıyan ilk kısa çalarlarını 2019’da yayımladı. Grup, AŞKAŞKSEVGİSEVGİAŞKAŞK isimli ikinci kısa çalarlarını ise 2020’de çıkardı.

2019 yılında kurulan Yangın, vokalde Theo Kaya, synth’lerde ve gitarda Bora Yavrucuk, davulda Yağız Nevzat İpek, gitarda Efe Sunlove ve bas gitarda Sarp Taha Gürkan’dan oluşuyor. Geçtiğimiz aylarda Hepsi Bu Kadar Mı? isimli kısa çalarlarını çıkaran Yangın, henüz yayımlanmamış şarkılarından bir seçkiyi konserde dinleyicilerle buluşturacak.

İstanbul çıkışlı stoner rock grubu Make Mama Proud, Deniz Yurtdaş, Kerem Çınar ve Emircan Dinler’den oluşuyor. 2018’den bu yana garage rock, stoner rock, desert rock ve blues etkili üretimleri ve performanslarıyla ismini duyuran grup, geçtiğimiz mart ayında Make Mama Proud II isimli yeni albümlerini yayımladı. Ezoterizm tabanlı kurgusal bir konsept üzerine kurulan albüm, kısa bir çizgi romanı da dinleyicileriyle buluşturuyor.

Prodüktör, MC ve DJ Önder Kılınç’ın projesi olan Gramafonia, hip-hop kültürü etrafındaki çeşitli sound’lar ve trip-hop, lo-fi gibi türlerden besleniyor. 2012 yılında yer aldığı Diren Müzik toplama albümdeki “Yeşil Sermaye” parçasıyla İstanbul sahnesine adım adan Gramafonia, Global Bando isimli kısa çalarını 2021’de yayımladı.

Can Tan’ın, Trash Can Boy adıyla yaptığı “Whalebone Crusher” ve “F117” Tamar Records tarafından yayımlandı.

​18 Mayıs’ta Babylon’da gerçekleşecek Tamar Records Label Night: Apartmanlar, Yangın, Make Mama Proud ve Gramafonia / Trash Can Boy (DJ SET) konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1221
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage