01 KASIM, ÇARŞAMBA, 2023

Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” Sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

Yapı Kredi bomontiada ve Goethe-Institut Istanbul iş birliği ile düzenlenen, Alman fotoğrafçı Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” başlıklı kişisel sergisi, 9-26 Kasım tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da sanatseverlerle buluşuyor.

1980'lerin ortalarından itibaren Doğu Berlin’de punk ve new wave akımlarının yükselişine öncülük ederek sanat çevrelerinin takip ettiği önemli isimlerden biri hâline gelen fotoğrafçı Sven Marquardt’ın “NACHTBLENDE” sergisi ilhamını Berlin’in kültürel atmosferinden alıyor. Sergi, Marquardt’ın Berlin’de son 25 yılın kulüp ve alt kültürüne odaklanan farklı serilerini izleyiciye sunuyor. Sanatçının arkadaş, meslektaş ve tanıdık çevresinden özenle seçilmiş kişilerin fotoğraflarından oluşan sergide yer alan 1987 yılına ait seçilmiş bir eser de Doğu Berlin alt kültürünü gözler önüne seriyor.

​“NACHTBLENDE” sergisi, 9 Kasım’da DJ ve prodüktör Marcel Dettmann’ın son yıllardaki müzik kariyerine dair fikir veren SLIDE adlı deneysel canlı performansı ile açılacak. Marquardt ve Dettmann’ı ikinci kez bir araya getiren bu iş birliği, fotoğraf ve sesin birlikte akmasıyla müzik ve görüntü arasındaki uyuma odaklanıyor. Görsel sanatçı Lars Murasch tarafından tasarlanan bu dijital görüntü kompozisyonu, Sven Marquardt'ın fotoğraf çalışmalarına ek olarak sergilenecek.

0
1706
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage