14 MAYIS, CUMARTESİ, 2022

Suzan Pektaş’ın “Naomi” Sergisi Barın Han’da

Suzan Pektaş’ın 2017’den bu yana hikâyesini takip ettiği Naomi Iye Kargbo’nun yolculuğunu anlattığı “Naomi” başlıklı kişisel sergisi 12 Haziran’a kadar Barın Han’da sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi yürütücülüğünü Eda Emirdağ’ın üstlendiği proje sergisi “Naomi” göç, entegrasyon, hayal ve hayallerin coğrafyası gibi konular etrafında şekilleniyor. Proje, fotoğraf üzerinden insanı tanımaya çalışan ve onunla ilişkisini sanat pratiğine yansıtan sanatçının video, kolaj, yerleştirme gibi farklı disiplinlerdeki çalışmalarından oluşuyor. Sergide farklı disiplinlerle anlatımını zenginleştiren Pektaş, Sierra Leone’den hayat dolu genç bir kadın olan Naomi’nin izinden kendi portresini de arıyor. Ülkesini harap eden Ebola’dan 2015’de kaçan Naomi Iye Kargbo, sınırsız bir kararlılık ve kafasında hayallerle İstanbul’a yerleşmiş.

Suzan Pektaş, görsel sanat ile belgesel dilinin kesiştiği noktada çeşitli ifade biçimlerini araştırmaya devam ederken kentsel dönüşüm, göç ve kadın politikaları ile ilgileniyor. Sanatçının çalışmaları Courrier International, LFI Magazine, Leica Camera, Lens Culture, 6MOIS, RedMilk Magazine gibi uluslararası mecralarda basıldı ve yayımlandı, ayrıca çeşitli festivallerde sergilendi.

​Suzan Pektaş’ın “Naomi” başlıklı üçüncü kişisel sergisini 12 Haziran’a kadar Barın Han’da ziyaret edebilirsiniz.

0
2544
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage