04 ARALIK, SALI, 2018

Susan Faludi’nin “Karanlık Odada” Kitabı Türkçede

Pulitzer 2017 Biyografi Ödülü’nün üç finalistinden biri olma başarısını gösteren Susan Faludi’nin Karanlık Odada adlı kitabı Elvin Vural’ın çevirisiyle Kaplumbaa Kitap etiketiyle yayımlandı.

Faludi, Karanlık Odada kitabı ile 2016 yılında Kirkus Ödülü’nü kazandı, 2017 yılında Pulitzer Ödülü biyografi ve otobiyografi dalında finale kaldı ve 2016 yılında The New York Times tarafından yılın en iyi 10 kitabından biri olarak gösterildi.

Susan Faludi, aldığı bir e-postayla, yetmiş altı yaşındaki babasının cinsiyet değiştirdiğini öğrenir. Steven/Stefánie Faludi, kızından hayatını kitaplaştırmasını ister. Susan, ergenliğinden sonra pek az gördüğü bu ceberut, suskun ve gizemli insanın aslında kim olduğunu öğrenmek için kolları sıvar. Bir Macaristan Yahudisi olan Steven/Stefánie’nin Budapeşte’de István Friedman olarak başlayan hayatı, ilk gençlik yıllarında Nazi işgaliyle şekillenir. Danimarka, Brezilya ve ABD’ye uzanan hayat hikâyesinde István, önce Steven’a sonra Stefánie’ye dönüşecektir. Susan, babasının sıra dışı hikâyesini bir gazetecinin titiz araştırmacılığı ve yalın diliyle kitaba döker. 

0
1829
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage