22 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2020

Sónar+D İlk İsimlerini Açıkladı

Digilogue’un katkılarıyla hazırlanan Sónar+D’ye katılacak ilk isimler açıklandı. 5 ile 7 Mart 2020 tarihleri arasında %100 Music’in katkılarıyla düzenlenecek Sónar İstanbul, 70 farklı etkinlikle izleyicilere oldukça dolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Digilogue’un desteği ve Lalin Akalan’ın küratörlüğüyle hazırlanan Sónar+D programı ise atölyeler, sunumlar, interaktif enstalasyonlar ve mini derslerle her yaştan izleyiciye hitap ediyor.

7 Mart Cumartesi günü 10.00-19.00 saatleri arasında Zorlu PSM’deki Digilogue Space, Sky Lounge ve Meydan Fuaye alanlarında gerçekleştirilecek Sónar+D programı, sanat ve teknoloji tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni görsel-işitsel gösterim alanı bu yıl ilk kez Sky Lounge’ta açılıyor ve alanın bir kısmı KARMA Lab ve Garage Atlas tarafından hazırlanan VR çalışmalarıyla kaplanıyor. NohLab tarafından ufuk çizgisinden ilham alınarak hazırlanan in-line; bir XR teknoloji firması olan Holonext’in Human Body Augmentation ve AR Portal Experience çalışmaları; programa lokomotif olacak üç modeliyle Zaxe; Motus Lumina tarafından tasarlanmış gerçek zamanlı bir görsel-işitsel enstalasyon olan GAIA Ø FAZ; metalik hidrojenin oluşum sürecinden yola çıkılarak oluşan dijital sanat eseri ABSOLUTE ZERO izleyiciler için yeni alanlar yaratıyor.

​Program dahilinde ayrıca B. Beste Kopuz ve Arek Qadrra’nın interaktif enstalasyonu Traces of Rhythms, Cansu Dönmez’in iktidarın gücüne kapılan hayalperestleri işlediği eseri İmkansız Oyun’u ve daha birçok proje sahnelenmeyi bekliyor. Bu yıl Sónar+D programında OMM Sergiler Direktörü Zeynep Birced ile etkinliklerden sorumlu Umut Özcan’ın katılacağı ve Lalin Akalan’ın moderatörlüğünde Actress ile gerçekleştirilecek söyleşi; bir müze olmanın ne demek olduğunun anlatılacağı “De-centralization of Museum Institution” paneli; Berk Özmen ve Serkan Gündüç tarafından kurulan BUGECE’nin hikâyesinin paylaşılacağı “Bir Girişimcilik Hikayesi” gibi etkinliklerle sanat dünyasından önemli isimlerin ziyaretçilerle buluşması hedefleniyor.

0
1256
0
  • 22-02-2020
    0
    741
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 22-02-2020
    0
    876
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 22-02-2020
    0
    920
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage