15 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2021

Şişli Plak Festivali 18 - 19 Eylül’de Müzikseverlerle Buluşuyor

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen Şişli Plak Festivali, 18 - 19 Eylül tarihlerinde Feriköy Organik Pazarı otopark alanında gerçekleşecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve gelenekselleşmesi planlanan Şişli Plak Festivali, İstanbul’un müzik kültürünü ve plak atmosferini yaratan tüm paydaşlarını iki gün boyunca bir araya getirecek. Festival kapsamında pek çok etkinlik, söyleşi ve konserler müzikseverlerle buluşacak. Plak stantları, söyleşiler, sergi ve atölyeler, mezatlar, imza günleri gibi etkinliklerin yanı sıra Moğollar, Baba Zula, Flört ve Kesmeşeker gibi albümleri plak olarak da basılan Türk rock müziğinin önemli grupları da festivalde sahne alacak.

​Güven Erkin Erkal’ın poster ve afiş koleksiyonundan bazı eserler festivalin “Art Zone” adlı sergi alanında yer alacak. Plak kapaklarının yaratıcısı Betül Dengili Atlı’nın tasarımları festival boyunca Bomontiada’da sergilenecek. Ayrıca festivale özel olarak 500 adet koleksiyon plağı basılacak. Festivalde Cemal Reşit Rey’in 10. Yıl Marşı ve Lüküs Hayat eserlerinin yer aldığı numaralı plaklar koleksiyonerlerle buluşacak. Plak koleksiyoncuları ile plak müdavimlerinin bir araya geleceği etkinlik, müzik kültürüne katkı sağlarken aynı zamanda müzikseverlere de keyifli zamanlar yaşatacak.

0
1338
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage