09 EKİM, CUMA, 2020

Sicilya’dan Cezayir’e Uzanan Bir “Yolculuk”

Fransız gezgin fotoğrafçı Ferrante Ferranti’nin “Yolculuk” isimli fotoğraf sergisi Fransız Kültür Merkezi’nin İstanbul, Ankara ve İzmir salonlarında sanatseverlerle buluşuyor. 12 Ekim’de Institut français Istanbul’da, 16 Ekim’de Institut français Ankara’da ve 20 Ekim’de Institut français İzmir’de açılacak olan sergi, 40 yıllık bir yolculuk serüvenine odaklanıyor.

Ferrante Ferranti’nin 1980 yılında henüz 20 yaşında başladığı keşif yolculuğu, köklerinin peşinden gittiği Sicilya’dan başlıyor, oradan Yunanistan’a uzanıyor. 1981 yılında Mısır gezisinde fotoğrafçı olmaya karar veren Ferranti, aynı yıl İslam sanatına duyduğu ilginin peşinden Çanakkale Boğazı ve Altın Boynuz’un, Pamukkale ve Bizans’ın düşlerini kurarak Türkiye’ye geliyor. Sinan’ın minareleri, Topkapı köşkü, kervansaray kubbeleri ve Kapadokya fresklerini fotoğraflayan Ferranti 1997 yılından İran’dan başladığı yolculuğuna Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan ile devam ederek yolcuğunu 2008 yılında doğduğu ülke olan Cezayir’de tamamlıyor.

​Akdeniz ülkelerinin tümünü gezen ve keşifleri sonucunda arkeolog Jacques des Courtils ile birlikte, eşsiz fakat az bilinen bir dünya mirasına saygı olarak yazdıkları Antik Türkiye’ye Yolculukkitabını yayımlayan Ferrante Ferranti’nin “Yolculuk” isimli sergisi Institut français İstanbul, Ankara ve İzmir’de ziyaret edilebilir.

0
2178
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage