01 KASIM, ÇARŞAMBA, 2023

Shehan Karunatilaka’nın “Maali Almeida’nın Yedi Ay Dönümü” Romanı Türkçede

Shehan Karunatilaka’nın ülkesi Sri Lanka’nın tarihindeki karanlık bir döneme odaklandığı, 2022 Booker Ödülü’ne değer görülen Maali Almeida’nın Yedi Ay Dönümü, Kerem Işık’ın çevirisiyle Livera Yayınevi’nden çıktı.

Karunatilaka, okurunun ilgisini 2011 yılında yayımladığı ilk kitabı Chinaman ile Commonwealth Kitap Ödülü’ne değer görüldüğünde çekti. Mitoloji, büyülü gerçeklik ve mizahtan güç alan üslubuyla Karunatilaka, bu romanında ülkesinin şiddet dolu geçmişine odaklanırken bir yandan da okurları yaşam, ölüm, aşk, aile, geride bırakılanlar, düş kırıklıkları ve hayallere dair düşüncelerin kol gezdiği fantastik bir dünyaya davet ediyor.

Maali Almeida’nın Yedi Ay Dönümü, hem bir katil kim hikâyesi hem de hayaletler, hortlaklar, ölüm timleri ve intihar bombacılarının kol gezdiği bir roman. Katman katman açılarak ilerleyen roman okurlarına Sri Lanka’nın şiddet dolu geçmişi ve şimdisini gösteriyor, bir yandan da katlanması güç koşullarda yaşayabilir miyiz, değişim mümkün müdür ve eğer mümkün değilse hayatın sert yanına nasıl katlanabiliriz gibi sorular yöneltiyor.

“Korkmamız gereken şey kötülük değil. Kudretlerini kendi çıkarları için kullanan yaratıklar: Bizi asıl titretmesi gereken şey bu.”

0
1282
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage