02 TEMMUZ, CUMA, 2021

Sesli Edebiyat Festivali Edebiyatseverlerle Buluşuyor

Project Kültür'ün Mastercard ve Storytel sponsorluğunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde bu sene ilk kez gerçekleştireceği zamanın ruhuna uygun yeni projesi Sesli Edebiyat Festivali edebiyatseverlerle buluşuyor.

İlk yılında festivalin teması sinestezi olarak belirlendi. Festival, beş duyunun yaratıcılıktaki karşılıklarını, disiplinlerarası etkileşimleri, farklı duyularda karşılığını bulan entelektüel üretim süreçlerini on oturumda meraklılarıyla buluşturuyor. Podcast formatında oluşturulmuş on farklı oturumda 20 konuşmacı yer alıyor.

Ahmet Ümit ve Sayım Çınar’dan polisiye edebiyatını, Serhan Bali ve Murat Beşer’den müzik hakkında yazmanın püf noktalarını, Büşra Tarçalır ve Can Erol’dan çocuk edebiyatında son yıllardaki gelişmeleri dinleyecekler. Bu oturumların yanı sıra Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Sedat Girgin, Dr.Burkay Adalığ, Kemal Koçak, Metin Celal, Deniz Yüce Başarır gibi alanının en başarılı isimleri festivalde yer alacak.

Project Kültür kurucusu Can Erol, "Yaratıcılık ve üreticiliği merkezine alan böylesi bir festival fikri uzun süredir aklımızdaydı. Mastercard, Storytel ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'yle aynı yolda olmak mutluluk verici," derken ortak kurucu Nazlı Berivan Ak, "Project Kültür üretimi, özgün fikri, yeniyi önemseyen bir oluşum. Sevdiğimiz ve takip ettiğimiz dostlarımız yazarlarla, gazetecilerle, kitapçı ve yayıncılarla bir araya gelmek ve projeler yapmak yeni hayat ajandamızda vardı, Sesli Edebiyat Festivali de güzel bir başlangıç, heyecan verici bir buluşma oldu," notunu paylaştı.

Kayıtlar “pahabicilemezistanbul.com” adresinden izlenebilecek, podcast kayıtlara ise “Mastercard Sohbetleri” başlığı altında Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Deezer gibi platformlardan ulaşılabilecek. 

0
1545
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage