29 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Şermin Yaşar’dan Çocuklar İçin “Oh Ne Âlâ Memleket”

Çağdaş çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Şermin Yaşar’ın yetişkinler dünyasının “aşırı sıkıcı” ve “katı” kurallarına isyan edip, kendi düşündeki okul hayalini gerçekleştirme peşindeki çocukların macerasını anlattığı, Mert Tugen’in çizimleriyle hayat verdiği Oh Ne Âlâ Memleket, Doğan Egmont’tan çıktı.

Yaşar, kitabını 2020 yılı baharını pandemi sebebiyle arkadaşsız, sokaksız ve okulsuz geçirmek zorunda kaldığı için dünyadan şahane bir bahar alacağı olan ve dünyaya şahane baharlar yaşatacak tüm çocuklara armağan ediyor.

Bu kitap, EKER nam-ı diğer Emre, Kerem, Elif ve Reco’nun eğlenceli macerasını anlatıyor. Her gün aynı saatte uyanmaya, yetiştirilmesi gereken ödevlere, çalışılması gereken derslere ve yetişkinler dünyasının sınırlayıcı başarı kriterlerine meydan okuyan bu dört kafadar, kendi inandıkları “okul” projesini hayata geçirmeye karar veriyor ve harekete geçiyorlar.

Basımdan önce Oh Ne Âlâ Memleket’in sesli versiyonu nisan ayında Storytel’de yayımlanmıştı. Kitabı uygulamadan da dinleyebilirsiniz.

0
6136
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage