23 EYLÜL, PERŞEMBE, 2021

Sencer Vardarman’ın “Gözlerime Bak” Projesi Berlin’de

Sanatçı Sencer Vardarman’ın Haziran - Eylül ayları arasında İstanbul’da kamusal alanlarda ve parklarda sergilenen Gözlerime Bak projesi şimdi Berlin’de iki ayrı sergi hâlinde gösterilecek.

Sencer Vardarman, Tarabya Kültür Akademisi’nin misafir sanatçı programına katıldığı 2020 - 2021 döneminde, nesli tükenmekte olan hayvanlara odaklanan Gözlerime Bak başlıklı bir proje üretti. Gözlerime Bak projesi insanın dünyadaki ayak izinin büyüdüğü, doğal kaynak ve arazi kullanımının son yüzyılda giderek arttığı bilgisinden yola çıkarak doğanın insan eliyle uğradığı tahribatı, iklim değişikliğini ve ekosistemdeki bozulmayı gözler önüne seriyor. İnsan ve doğa ilişkisine odaklanan proje, izleyicileri gezegenin geleceği üzerine düşünmeye davet ediyor. Sanatçı projeyi ekolojik ekonomist Prof. Dr. Begüm Özkaynak ile uzman biyolog Kerem Ali Boyla’nın danışmanlığında ve Mümkün İletişim iş birliğiyle gerçekleştirdi. Çalışmalarını Berlin’de sürdüren Vardarman gerçekleştirdiği proje ile doğayı, ormanları ve hayvanları korumanın sadece bir “çevreyi koruma” meselesi olmadığını, varoluşlarımızın birbirine bağlı olduğunu anlatıyor. Proje nesli tehlikede olan hayvanların portrelerinden oluşuyor. Demet Ortaköylüoğlu’nun çizdiği hayvan portreleri, izleyiciyi farklı türlerle göz göze gelmeye ve ortak kader üzerine düşünmeye sevk ediyor.

Gözlerime Bak afişleri 31 Ekim’e kadar Studio Bosporus Tarabya Kültür Akademisi’nin 10. Kuruluş Yılı Festivali kapsamında Kreuzberg’deki billboardlarda ve Kunstraum-Kreuzberg-Bethanien sergi alanında izleyicilerle buluşuyor. Demet Ortaköylüoğlu’nun orijinal hayvan illüstrasyonları ise Berlin’deki OKK-Raum 29 sergi alanında “look into my eyes!” başlıklı sergi kapsamında 26 Eylül’e kadar görülebilir. Gözlerime Bak projesi hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
851
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage