06 NİSAN, SALI, 2021

“Semaver ve Kumpanya” Provadan İzle Sahnesinde

İş Sanat’ın “Provadan İzle” başlıklı serisi kapsamında Semaver ve Kumpanya başlıklı oyun 7 Nisan’da tiyatroseverlerle buluşacak.

Semaver Kumpanya oyuncuları Sait Faik Abasıyanık’ın aynı isimli hikâyelerinden uyarlanan ve tiyatro grubuna da ismini veren Semaver ve Kumpanya oyunun provasını sunacaklar. Şubat ayında da Molière’in Cimri başlıklı oyunun provasını İş Sanat’ın çevrim içi sahnesine taşıyan Semaver Kumpanya oyuncuları kısa sürede 800 bini aşkın kişi tarafından izlendi.

Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu’nun yaptığı oyunda 1940’lı yıllarda her türlü yokluk ve zorluğa rağmen tiyatro sevdasını yaşatmaya çalışan bir kumpanyanın turne hikâyesi ele alınıyor. Oyunun kadrosunda ise Sezin Bozacı, Sibel Altan, Serkan Keskin, Yavuz Pekman, Fırat İkisivri, Taner Ölmez, Mustafa Kırantepe, Ahmet Kaynak, Saniye Samra, Uğur Senkeri, Ezgi Ulusoy Tamer ve Selen Şenay bulunuyor.

Semaver Kumpanya’nın kuruluşunun beşinci yılında ilk kez sergilenen, 15. yılında “Yeniden” başlığıyla tekrarlanarak Sait Faik’e saygı duruşunda bulunan oyun, “Provadan İzle” kapsamında bu kez çevrim içi olarak izleyiciyle buluşacak.

​“Semaver ve Kumpanya” oyunu 7 Nisan saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde yayımlanacak ve daha sonra sezon boyunca izlenebilecek.

0
1998
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage