23 KASIM, SALI, 2021

Sema Özevin’in “Chronotope” Sergisi Corpus Galeri’de

Sema Özevin’in ışıkla boyama ve manipülasyon tekniğiyle oluşturmuş olduğu deneysel çalışmalarının yer aldığı “Chronotope” başlıklı sergisi 12 Aralık’a kadar Corpus Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

“Chronotope” başlıklı serginin küratörlüğünü Mehmet Demir üstleniyor. Özevin’in eserlerinde imgeler eylemsizlik içindedir, sabit çekimler söz konusudur ve imgeler zamanı birebir temsil eder. İmge, hareketten dolayı ortaya çıkan bir şey iken, zaman-imge hareketin etkisinden bağımsız bizzat zamanın kendisiyle özdeş bir hal alıyor.

“Chronotope yer, zaman ve eylemin birliğidir. Zaman ve mekân, her şeyden önce kendileri için var olan, değişenlerin özünde değişmeden kaldığı var sayılan, köklü bir geçmişe dayanan ve varlığın temelini oluşturan kavramlardır. Zaman-mekân olgusunun öznesi de doğal olarak varlıklardır/insanlardır. Çünkü insanın tarihselliğiyle zaman ve mekânın koşut yürüdüğü yeryüzünde, insan-zaman-mekân birlikteliği söz konusudur.”

​Sema Özevin’in “Chronotope” başlıklı sergisini 12 Aralık’a kadar pazartesinden cumartesiye kadar 11.00 - 19.00 saatleri arasında Corpus Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

0
1009
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage