13 OCAK, PERŞEMBE, 2022

Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” Filmi 22 Ocak’ta MUBI’de

Dünya prömiyerini San Sebastián’da yapan Selman Nacar’ın ilk uzun metrajı İki Şafak Arasında, 22 Ocak’tan itibaren ilk kez MUBI’de sinemaseverlerle buluşacak.

Torino’da En İyi Film seçilen ve Altın Portakal’da dört ödül kazanan İki Şafak Arasında’nın oyuncu kadrosunda Mücahit Koçak, Nezaket Erden, Bedir Bedir, Burcu Gölgedar, Erdem Şenocak ve Ünal Silver yer alıyor. Yapımcılığını Burak Çevik ve Diloy Gülün’ün üstlendiği filmin sonunda Selman Nacar ile Emin Alper’in filmin ortaya çıkış öyküsü ve estetik dünyası üzerine gerçekleştirdiği özel sohbet de bulunuyor.

İki Şafak Arasında filmine özel olarak 22 Ocak Cumartesi akşamı çevrim içi gala gerçekleştirilecek. Film ekibinin katılımı ve Muammer Brav’ın sunumuyla gerçekleşecek gala 22 Ocak saat 20:00’den itibaren MUBI YouTube kanalından canlı olarak yayımlanacak. Galaya buradan LCV yaparak katılabilirsiniz.

2019 yılında Uşak’ta dört haftada çekilen film, ailesinin fabrikasında yöneticilik yapan Kadir’in (Mücahit Koçak) dünyasının altüst oluş hikâyesini soluk soluğa bir kurgu ve kesintisiz uzun planlar eşliğinde anlatıyor. Fabrikada bir işçinin yaralanmasının ardından Kadir, tek bir gün içinde tanık olduklarıyla, ailesi, yaşadığı çevre ve kendine dair bakışını değiştirmek, ahlaki bir ikilem karşısında dönüşü olmayan bir seçim yapmak durumunda kalıyor. Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

​Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nü kazanan İki Şafak Arasında, ayrıca En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Nezaket Erden) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Erdem Şenocak) ödüllerinin de sahibi oldu. Filmin yardımcı yapımcılığını üstlenen Feride Çiçekoğlu ve casting direktörü Ezgi Baltaş ise, Türkiye sinema sektöründeki kadın temsili ve görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla takdim edilen Cahide Sonku Ödülü’ne layık görüldü.

0
2171
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage