16 KASIM, PAZARTESİ, 2020

Selma Parlour’un İstanbul’daki İlk Kişisel Sergisi Açıldı

Londra merkezli ödüllü sanatçı Selma Parlour, İstanbul’daki ilk kişisel sergisi ile Pi Artworks İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Kalemle çizilmiş gibi gözüken veya baskı izlenimi veren, titizlikle işlenmiş yağlı boya resimleriyle tanınan Selma Parlour, tarihsel soyut resme ve minimalizme dair kendine özgü yanıtı, içsel/dışsal gelenekleri çağdaş bir perspektifle yeniden değerlendiriyor. Parlour’un çalışmalarındaki karakteristik parlak renk birimleri, özenle gölgelendirilmiş şeritler, şematik alanlar ve dokunsal yüzeylerden örnekler içeren İstanbul’daki ilk kişisel sergisinin merkezinde üç resimden oluşan yeni serisi Mirror yer alıyor. Bu seride iki üst üste dizilmiş kurgusal açık kutunun kenarları silinerek derinlik yanılsaması sorgulanıyor. Sanatçının incelikli uygulaması ve kısıtlı tuttuğu renk paleti kalem ile gölgelendirmeyi ve parlak metali hatırlatıyor.

Parlour sergisi ile ilgili olarak şu sözlere yer veriyor: ‘’Çalışmalarımda vurgu yanılsama üzerinedir. Ve çalışmalarımı birer makina olarak düşünüyorum, ama önemli olan parlak metal etkisi değil yansıyan ışığın nasıl iletildiğidir, böylece ışığı etrafa dağıtmış oluyorum. Askıda duran şekillerim ve onların eksik sınırları ne algıladığımızı değiştiriyor. Kutu alanının arka sınırı bir ufuk çizgisine dönüşüyor, sonrasında kumlaşarak akıyor. Bir dikdörtgen perspektiften yamuk şeklindedir. Bilişsel değişimimize odaklanıyorum: Ya düzlük ya da illüzyon olarak görürüz, ama ikisini aynı anda değil.”

​Selma Parlour’un İstanbul’daki ilk kişisel sergisini 12 Kasım – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Pi Artworks’ün Karaköy’deki mekânında ziyaret edebilirsiniz.

0
2160
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage