21 OCAK, PERŞEMBE, 2021

Selma Gürbüz’ün Dünyası Üzerine Bir Söyleşi

Sanatçı Selma Gürbüz’ün son otuz beş yıldır devam eden sanatsal üretimine tematik duraklar çerçevesinden bakan İstanbul Modern’deki “Selma Gürbüz: Dünya Diye Bir Yer” sergisi kapsamında serginin küratörü Öykü Özsoy ve gazeteci-eleştirmen Evrim Altuğ, sanatçının sanatsal pratiği ve serginin temaları üzerine, 22 Ocak’ta sergi alanında çevrim içi canlı bir söyleşi düzenleyecek.

Sergide, sanatçının içinde yaşadığımız dünyadan beslenen, kendine özgü imge dağarcığıyla yarattığı gizemli ve renkli dünyasında, insanlığa, doğaya, yaşama dair semboller ve hikâyeler hayat buluyor. Gürbüz’ün daha önce sergilenmemiş yapıtlarını odağına yerleştiren sergi, sanatçının zamandan ve mekândan bağımsız; masallar, mitler, söylencelerle örülü, incelikle işlenmiş yapıtlarını ziyaretçilerle paylaşıyor. Sergide, sanatçının resim, yerleştirme, desen, video ve heykel gibi farklı ifade araçlarıyla ortaya koyduğu yüzden fazla yapıtı yer alıyor.

​Öykü Özsoy ve Evrim Altuğ’un söyleşisini, 22 Ocak Cuma günü saat 17.30’da sergi alanından canlı olarak İstanbul Modern’in YouTube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.

0
1634
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle