30 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2025

Selçuk Demirel ve Lyliane Adra’dan “Uzak Bir Ülkede”

Çizer-ressam Selçuk Demirel ve yazar Lyliane Adra’nın hazırladığı baskı, gözetim, hafıza kaybı ve bireysel direniş gibi günümüzün evrensel meselelerine değinen çağdaş fabl Uzak Bir Ülkede, Okuyan us Yayınevi’nden çıktı.

Uzak Bir Ülkede kitabı, çizginin sessiz ama güçlü anlatımını gözler önüne seriyor. Kitabın Fransızca orijinal metni, çevirmen Melike Aydın tarafından Türkçeye kazandırıldı. Uzak Bir Ülkede; birey - iktidar ilişkisine, hafızanın yok edilişine, baskıcı sistemlerin absürtlüğüne ve belirsizlikle kuşatılmış bir ülkenin karanlık mizahını evrensel bir anlatı ile okurlarına sunuyor.

Yemyeşil tepelerin ardında, kıvrak nehirlerin çevrelediği, uzak ve büyülü bir ülkede tuhaf bir şey olur: Yeni başkanın karanlık bir sırrı ortaya çıkar ve ardından inanılmaz bir karar alınır; okumak artık yasaktır! Kitapların sessizliğe gömüldüğü, kelimelerin saklandığı bu ülkede, birkaç cesur çocuk çıkar ortaya. Merakları, hayal güçleri ve ellerinden hiç bırakmadıkları umutlarıyla sadece kendi kaderlerini değil, bir ülkenin geleceğini de değiştirmeye kararlıdırlar.

“Sözcükler canlanıp verimli topraklara ekilen tohumlar gibi zihinlerde kök saldı.”

0
61
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage