18 EKİM, ÇARŞAMBA, 2023

Selçuk Artut’un “Yaratıcı Kodlama ile Geometrik Desenler” Kitabı Yayımlandı

Gate 27’nin geçmiş konuğu sanatçı ve akademisyen Selçuk Artut, yaratıcı kodlamayla geometrik desenler üretme üzerine çalıştığı projesi için hazırladığı yeni kitabını sanatseverlerle buluşturuyor.

Uluslararası konuk sanatçı programı Gate 27, İstanbul ve Ayvalık’taki yerleşkelerinde konuk sürecine katılan geçmiş konuklarının projelerini desteklemeye devam ediyor. Alp Tuğan ile birlikte kurdukları deneysel müzik grubu RAW ile Gate 27 Ayvalık’taki konuk sürecini Haziran 2020’de tamamlayan Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, sanatçı Selçuk Artut’un Yaratıcı Kodlama ile Geometrik Desenler (Geometric Patterns with Creative Coding) isimli yeni kitabı New York’ta yer alan Apress isimli yayınevi tarafından yayımlandı.

​Sanatçı yaratıcı kodlama üzerine olan çalışmalarını yeni kitabıyla bir sonraki aşamaya taşıyor. Eserlerinde ses ve görüntü deneyimlerine odaklanan Artut, hazırladığı yedinci kitabında, kendinden üreyen (jeneratif) sanat biçimine alışılagelmişin dışında bir perspektiften bakıyor. Artut, yeni kitabında batı kültürlerinin hegemonyasındaki sanat tarihi anlayışından uzaklaşarak özellikle doğu coğrafyasında uzunca bir dönem yükselen bir kültürel öğe hâline dönüşmüş olan geometri sanatıyla günümüzün “yeni?” medya sanatı arasındaki ilişkileri ele alıyor. Sanatçı, geometri sanatında geleneksel olarak yer alan yirmi üç farklı deseni yaratıcı kodlama yöntemleriyle bilişimsel olarak günümüze taşıyor. Artut’un kitabında önerdiği algoritmik yöntemler gelenek ve gelecek arasında gizli kalmış köprüleri görünür hâle getiriyor. İngilizce olarak yayımlanan kitap, Amazon üzerinden temin edilebiliyor.

0
993
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage