05 AĞUSTOS, CUMA, 2022

Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı” Filmi Toronto’da Prömiyer Yapacak

Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi Kar ve Ayı, dünya prömiyerini 8 - 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 47. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapacak.

Selcen Ergun’un yönettiği ve senaryosunu Yeşim Aslan ile birlikte yazdığı Kar ve Ayı, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin önemli keşif filmlerine yer verilen Discovery Bölümü’ne bu sene Türkiye’den seçilen tek yapım oldu. Merve Dizdar ve Saygın Soysal’ın başrollerinde yer aldığı filmde onlara Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci eşlik ediyor. Film, kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikâyesini anlatıyor. Florent Herry’nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği, Çiçek Kahraman’ın kurgusunu yaptığı filmin müzikleri Erdem Helvacıoğlu’na ait.

​Türkiye-Almanya-Sırbistan ortak yapımı olan filmin çekimleri 2020 yılı kış aylarında Artvin - Şavşat bölgesinde gerçekleştirildi. Proje aşamasında Köprüde Buluşmalar ve Bosphorus Film Lab’tan birçok ödül kazanan Kar ve Ayı; Eurimages, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Medienboard Berlin Brandenburg, Almanya Hamburg Schleswig-Holstein ve Sırbistan Film Merkezi destekleriyle tamamlandı.

0
1953
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage