14 ARALIK, PERŞEMBE, 2023

“Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar” Sergisi Barın Han’da

2017’den beri Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele eden projelere imza atan sivil toplum platformu KızBaşına’nın “Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar” başlıklı sergisi, 14-28 Aralık tarihleri arasında Barın Han’da sanatseverlerle buluşuyor.

“Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar” sergisi, sanatı veriden esinlenerek üreten 36 sanatçıyı bir araya getiriyor. Veri sanatının renkli dünyasında ortaya çıkan eserler, ziyaretçilere sayılar aracılığıyla anlatılan birçok hikâyeyi keşfetme fırsatı sunuyor. “Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar” sergisi, veri sanatının eşsiz bir perspektifinden toplumsal konulara odaklanıyor. Her bir sanatçı, kendi eserini yaratırken bir sayıyı temel alarak, o sayının içinde barındırdığı anlamı ve mesajı işliyor. Sergi, veri sanatının gücünü kullanarak toplumsal meselelere yeni bir bakış açısı getiriyor. Sergi, ormansızlaşma ve Türkiye’de kesilen ağaçlar, kadınların beden algısı ve feminist çalışmalar, Türk tarihinde kilim motif verileri, gıdalardaki mikroplastikler ve sürdürülebilirlik, göçmenlerin yaşamı ve kaybolan göçmenler, Haliç kirliliği ve çevresel etkileri, kadın cinayetleri, Anadolu’da çocuk gelinler, anne kaybı ve iyileşme süreci gibi konuları ele alıyor.

Sergi kapsamında ziyaretçilerin sanatın yaratıcı dünyasına aktif olarak katılabilecekleri atölye çalışmaları düzenlenecek. 28 Aralık’a kadar Zeynep Coşansu tarafından Fanzin Yapımı, Yarenur Çetin tarafından Kimlik ve Renkler, İmelda Kuyumcu tarafından Algoritma Uygulamaları, Güzin Çağlayan tarafından Kağıt Atölyeleri - Çiçek Yapımı ve Pop-Up Kartlar ve Derinsu Alicikoğlu tarafından Türk Motifleriyle Stencil atölyeleri Barın Han’da gerçekleşecek. Atölye çalışmalarının detayları ve kayıt bilgileri önümüzdeki günlerde KızBaşına ve Barın Han Instagram hesaplarından duyurulacak.

0
765
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage