17 MART, ÇARŞAMBA, 2021

Sarp Kerem Yavuz’un Kişisel Sergisi “Son Oryantalist” Anna Laudel Düsseldorf’ta

Anna Laudel Düsseldorf, Sarp Kerem Yavuz’un kariyerinin başından günümüze uzanan işlerinin yer aldığı “Son Oryantalist” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Sena Çakırkaya’nın yaptığı sergi, günümüz dünyasının ve Türkiye’nin politik ve kültürel gelgitlerini, cinsellik üzerinden yaşanan kimlik karmaşasını ve ataerkil kültürü ele alırken, iki ayrı coğrafyanın toplumları arasındaki benzerlikleri ve zıtlıkları üzerine düşündürmeyi amaçlıyor. Sanatçı ve küratör ilk defa 2013 yılında İstanbul Modern’de gerçekleşen “Yakın Menzil” isimli karma fotoğraf sergisinde bir araya gelmişti.

Kariyeri boyunca kendi eşcinsel kimliğinden yola çıkarak Doğu ve Batı’da kurgulanmış erkeklik rollerini ele alan sanatçının 10 yıllık yaratıcı serüvenine odaklanan sergi “Son Oryantalist” ismiyle ironik bir anlam taşıyor. Sarp Kerem Yavuz sergisinde yer alan eserleriyle Batı’nın Doğu’yu hayal ettiği gibi resmettiği oryantalist resimlerde kullanılan dili ve tekniği tersine çevirirken aynı zamanda bu coğrafyaların sanat tarihine dair ideolojik bir bakış ortaya koyuyor. Sergide yer alan Babamın Yerine KoyduklarımIn the ClosetMaşallah ve Curse of The Forever Sultan serilerinde kendisinin ve başkalarının hikayelerinden yola çıkarak kültürüne, cinsiyetine ve tarihine bakan sanatçı, eleştirel, cesur ve ironik bir şekilde içinde bulunduğu çevreleri inceliyor.

​Sarp Kerem Yavuz’un 2010’dan bugüne ürettiği eserlerinden derlenen özel bir seçki olan “Son Oryantalist”, Anna Laudel Düsseldorf’da 29 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

0
2260
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage