05 ARALIK, PERŞEMBE, 2019

Sanatuar Sergisi İzmir’de

Swissôtel Büyük Efes ve Büyük Efes Sanat, yeni sezonu çeşitli üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden akademisyenler tarafından oluşan “Sanatuar” projesinin beşincisiyle açıldı. 6 Kasım’dan 17 Aralık 2019’a kadar sürecek sergi, İzmir Swissôtel’in Kordon salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Büyük Efes Sanat tarafından devam ettirilen projelerden olan “Sanatuar”, bu yıl Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ağırlıyor. 24 akademisyen sanatçının 70’ten fazla eserine ev sahipliği yapan sergi, farklı malzeme ve üretim tekniklerinden eserleri bir araya getiriyor. Sanat yöneticiliğini Meriç Aktaş Ateş’in yaptığı karma sergi, Kayseri kenti ve kentin yer aldığı Kapadokya bölgesini, tarih öncesi çağları ve medeniyetlerin gelişim çizgisini göstermesi bakımından öne çıkıyor.

​Sergi kapsamında Rahşan Akarsu, Ahmet Kürşat Albayrak, Uğur Aydın, Mehmet Emin Aykurt, Aygül Aykut, Pınar Baklan, Sevgi Çal, Sedat Çamlıklı, Nevin Engin, Behiye Aycan Eraslan, Nurdan Karasu Gökçe, Abdülhamit Gümüşlü, Maged Zaky Hassan, İsmayıl Hüseynov, Eda Karakuş, Mahmut Karatoprak, Ayla Koçer, Nazım Mammadov, Rahim Mammadow, Mehtap Morkoç, Nizam Orçun Önal, Recep Özer, Setenay Sipahi ve Caner Şahin’in eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

0
1489
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle