13 ARALIK, PAZAR, 2020

Sanatçıyı “Ehlileşmek” Üzerine Bir Yolculuk

Piramid Sanat, 18 Aralık tarihinden itibaren küratörlüğünü Bedri Baykam’ın yaptığı, Oganaki’nin ilk kişisel sergisi “Fısıldayan Kutular”a ev sahipliği yapıyor.

Dioramaların incelikli detayları, eserlerin ihtiyacı olan zaman, sanatçının aceleci ve sabırsız kişiliğini dönüştürmek için hayatına giren “Fısıldayan Kutular”, sanatçıyı “ehlileşmek” üzerine bir yolculuğa çıkarıyor. Fısıldayan Kutular, sanatçı için bir meydan okuma… Bizler içinse, derinlere attığımız anıları tetikleyecek, bir yandan da bize inanılmaz keyif verecek bir sergi oluyor. Bu üç boyutlu büyülü işler bizi kah bir berber dükkanına, kah bir kütüphaneye, kah bir benzin istasyonuna, kah bir araba tamirhanesine, kah bir sanatçı atölyesine çekiyor.

Serginin küratörü Bedri Baykam, katalog yazısında Oganaki’nin eserleriyle ilk karşılaşma anını anlattığı cümlelerinde, aynı zamanda vuruculuklarının da sosyal kodlarımızı aştığını belirtiyor. Piramid Sanat, bu sergisi için önsözünü Bedri Baykam’ın, giriş sunumunu Selçuk Altun’un yazdığı bütün eserleri kapsayan, geniş içerikli bir katalog yayımladı.

Selçuk Altun sergi ile ilgili olarak; “Oganaki’nin üç boyutlu, minyatür ötesi yapıtlarıyla göz göze gelir gelmez bir girdaba yakalanır; bir Lilliput katmanının zaman tünelinde safariye çıkarsınız. Nostaljik tur bittiğinde ‘küçük’ ve ‘detay’a sempatiniz artacak; sanatçının yaratıcılığı ve emeğine saygı duyacaksınız” sözlerine yer verdi.

​Oganaki’nin ilk kişisel sergisi “Fısıldayan Kutular”, 18 Aralık 2020 – 31 Ocak 2021 tarihleri arasında Piramit Sanat’ta ziyaret edilebilir.

0
2550
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage