02 ARALIK, PERŞEMBE, 2021

Sanatçılar Musixen Sahnesinde Dinleyiciyle Buluşuyor

Dijital performans platformu ve müzisyen pazaryeri Musixen, radyo ve müzik portalı MüzikOnAir ile yaptığı iş birliğiyle müzisyenlerinin dijital menajerliğini üstleniyor. Musixen, sanatçılara canlı performans sergileyerek para kazanmanın yanı sıra, özgün müziklerini dinleyicilerle buluşturma fırsatı sunuyor.

Musixen, sanatçılara uluslararası arenada görünür olma ve platformdaki performanslarından gelir elde etme şansı veriyor. Mayıs 2020’den beri çevrim içi ortamda seyirciyle buluşan sanatçılar; biletleme, oyunlaştırılmış bağış ve kişiselleştirilmiş videolar gibi çeşitli yöntemlerle maddi kazanç elde ediyor. Müzisyenler, yaptıkları canlı yayınlarda gönderilen her bir hediye elmas başına gelir elde etme imkânı buluyor. Sanatçılar biletli yayınlarda ise elde edilen gelirin %80’ini alıyorlar. Şu an 600.000 kullanıcısı olan Musixen bünyesinde 5.000 müzisyeni barındırıyor. Platformda 20.000 performans gerçekleştirilirken, bu canlı performanslar 500.000 kişi tarafından izlendi. Her akşam 20:00 - 01:00 saatleri arasında 50 canlı performans arasından müzikseverler istediğini seyredebiliyor. Bu performanslar sayesinde hem müzisyenler kazanıyor hem de müzikseverler istediği sanatçıları dinlemenin keyfini çıkarıyor.

Musixen ve MüzikOnAir’in yaptığı iş birliği ile Musixen’e kayıtlı sanatçıların şarkı ve klipleri artık YouTube, YouTube Music, Spotify, fizy, Netd Müzik, Apple Music, Mood, Amazon Music, Deezer gibi dijital platformlarda da yayınlanarak çok daha fazla kişiye ulaşabilecek. İş birliğinin ilk projesi ise Cenk Tevet’in “Son Şans” şarkısı ile hayata geçiyor. Dijital platformlarda yayımlanan şarkıya klarneti ile Hüsnü Şenlendirici eşlik ederken video klip yönetmenliğini ise Talat Oflaz yaptı. Musixen uygulamasını iOS, Android ve HarmonyOS için buradan indirebilirsiniz.

Musixen Kurucusu Çağrı Bozay şunları söyledi: “Musixen olarak müzik endüstrisinde çalışanların dinleyicilerine farklı platformlar üzerinden ulaşması için elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Türkiye’nin en önemli radyo ve müzik portallarından MüzikOnAir ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, sanatçılarımızın şarkı ve kliplerinin dünyanın önde gelen dijital platformlarında yayınlanmasını sağlayacak” diye konuştu. Dijital platformlardaki tanıtım çalışmaları konusunda da sanatçılara destek olacaklarını söyleyen Bozay, “Attığımız bu adım sayesinde Musixen platformundaki sanatçılarımız hem dünyaya açılma şansı bulacak hem de gelirlerini artıracak. Biz de Musixen olarak kendimizi artık yeni nesil dijital menajerlik platformu olarak adlandırabiliriz.”

0
878
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage