25 NİSAN, PERŞEMBE, 2024

“Sanata Bi Yer” Seminer Serisi 2 Mayıs’ta Başlıyor

Doğuş Grubu tarafından Salt’ın katkılarıyla mayıs ayında gerçekleştirilecek “Sanata Bi Yer” seminer serisi, genç sanatçılara ilham olurken, profesyonel sanat dünyasına geçişlerine rehberlik edecek.

2015 yılından bu yana “Sanata Bi Yer” platformu aracılığıyla kültür ve sanat alanında genç sanatçılara alan yaratarak destekleyen Doğuş Grubu, mekânları başta olmak üzere genç yeteneklerin eserlerini daha geniş kitlelere ulaştırarak onların sanat dünyasında yer edinmelerine olanak tanıyor. “Sanata Bi Yer”, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmayı amaçlıyor. Türkiye genelindeki çeşitli mekânlarda genç sanatçıların sergiler düzenlemesini sağlayarak yaratıcı üretimlerini destekleyen ve sanatın iyileştirici gücünü vurgulayan bu yaratıcı sanat platformu, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmaları için eğitici seminerler düzenliyor. Bu çerçevede, 2017 yılından itibaren düzenlenen ve bu yıl daha da genişletilen “Sanata Bi Yer” seminer serisi, genç sanatçıların bilgi birikimlerini derinleştirmeleri ve profesyonel ağlarını genişletmeleri için titizlikle tasarlanmış bir eğitim platformu olarak katılımcılarla buluşuyor. Öğrencilerin yaratıcı potansiyellerini sergileyebilecekleri ve kariyerlerine yön verebilecekleri bu dinamik platform, onların sanat dünyasında yerlerini sağlamlaştırmalarına yardımcı olmayı ve bilgilerini artırmayı hedefliyor.

Salt Araştırma’nın kütüphane ve arşiv kaynaklarının etkin kullanım yöntemleri üzerine düzenlenen “Salt Araştırma’ya Giriş” semineri Lorans Tanatar Baruh ve Sezin Romi tarafından 2 Mayıs Perşembe günü, 17.30-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Derya Açar Ergüç, İsmail Ayten ve Zeynep Akan ile 15 Mayıs Çarşamba günü, 17.30-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Kültür Sanat İletişimi” etkinliğinde kültür ve sanatın iletişim stratejileri ve yaratıcı rolü üzerine sohbet edilecek. Ezgi Yılmaz tarafından 23 Mayıs Perşembe günü, 17.30-19.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Sanatçılar İçin Kaynak Geliştirme” seminerinde sanatçıların projeleri için değerlendirebilecekleri farklı kaynak geliştirme yaklaşımları üzerine konuşulacak.

​“Sanata Bi Yer” seminer serisi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
469
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage