25 MART, PERŞEMBE, 2021

Sami Baruh’un İlk Kişisel Sergisi “Kayış Koptu!” NOKS Art Space’te

NOKS Art Space, sanatçı ve elektronik müzik prodüktörü Sami Baruh’un video ve fotoğraf çalışmalarından oluşan “Kayış Koptu!” başlıklı ilk kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Sami Baruh, sergisinde kuşaktan kuşağa aktarılan aile mesleği olan teneke kutu imalatçılığını, yaklaşık yarım asırdır hiç değişmeyen çalışma biçimini, aynı yerde bir ömür geçiren işçileri ve imalathaneyi; fotoğraf, video ve ses gibi farklı disiplinleri kullanarak anlatıyor. Sanatçı atölyede geçirdiği zaman içerisinde manuel makineleri, onları seri bir şekilde çalıştırmakla yükümlü işçileri sessiz bir gözlemci gibi kaydediyor. Baruh, dedesi Samuel Baruh’un kurduğu ve halen babasının işlettiği atölyede dinlediği endüstriyel gürültüyü müzik üretiminin ilhamı olarak görüyor ve izleyiciyi endüstrinin, üretimin en temel nesneleri olan makinelere bakmaya, onları dinlemeye çağırıyor.

​“Kayış Koptu!”, 4 Nisan tarihine kadar çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 14:00 - 19:00 saatleri arasında NOKS Art Space’te ziyaret edilebilir.

0
1985
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage