14 EYLÜL, SALI, 2021

SALT’tan “İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” Sergisi Kapsamında Çevrim İçi Konuşma

Cooking Sections’ın SALT Beyoğlu’nda süren “İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” sergisi kapsamında evrimsel genetikçi Emre Keskin, 22 Eylül’de Traces of Escapees [Kaçakların İzinde] (2021) vaka araştırması hakkında bir konuşma gerçekleştirecek.

Emre Keskin “Balık Çiftlikleri Denizleri Nasıl Değiştiriyor?” başlıklı konuşmasında balık çiftliklerinin denizlere etkisini ve su altı canlılarının uğradığı genetik erozyonu ele alacak. Serginin hazırlık sürecinde, Keskin’in iş birliğiyle başlatılan bir çalışma kapsamında, Muğla kıyılarından alınan deniz suyu örneklerinde, çiftliklerden kaçan balıkların genetik izleri araştırıldı. Hem çiftliklere yakın olan hem de hiç çiftlik bulunmayan bölgelerden çevresel DNA (eDNA) örneklemeleri alınarak bunlar üzerinden balık biyoçeşitliliğinin mevcut durumu değerlendirildi. Keskin konuşmasında bu çalışmanın bulgularını paylaşacak. Konuşmada Keskin şu soruları ele alacak: “Su ürünleri yetiştiriciliği ve ıslah çalışmaları deniz biyoçeşitliliğini nasıl dönüştürüyor? Çiftlik balıkları, denizlerin ekosistemini ne yönde değiştiriyor? Kirlilik ve küresel iklim krizinin Türkiye denizlerindeki balık nüfusuna etkileri nelerdir?”

Emre Keskin’in katılımıyla gerçekleştirilecek “Balık Çiftlikleri Denizleri Nasıl Değiştiriyor?” başlıklı konuşmayı 22 Eylül Çarşamba günü saat 19.00’dan itibaren SALT Online YouTube kanalından izleyebilirsiniz. Ayrıca “İKLİMCİL: Mevsimler Sürüklenirken” sergisini 24 Ekim’e kadar pazartesi hariç her gün 11.00 - 17.00 saatleri arasında SALT Beyoğlu’nda ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1- Cooking Sections, Traces of Escapees [Kaçakların İzinde], 2021 Enstalasyon, filmden bir kare (Cooking Sections izniyle)
​​2- Cooking Sections, Traces of Escapees [Kaçakların İzinde], 2021 Fotoğraf: Ekin Özbiçer

0
855
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage