19 ŞUBAT, CUMA, 2021

SALTOnline’da Pelin Tan ve Barış Doğrusöz Söyleşisi

SALT Galata Barış Doğrusöz’ün, ilk kez “Ardışık” kapsamında sunulan ve Suriye Çölü’nün Pompeisi olarak bilinen Dura-Europos antik kentinin tarihini harabe estetiği, temsiliyet ve sömürgeci söylemin anlatı inşası temelinde inceleyen Güç Odağı sunumuna ev sahipliği yapıyor.

Güç Odağı sunumu kapsamında sosyolog ve sanat tarihçisi Pelin Tan ile Barış Doğrusöz, “jeontoloji” ve “jeontoiktidar” kavramlarından yola çıkarak istihraca dayalı sömürgeci yapıların yarattığı şiddet peyzajı hakkında bir söyleşi gerçekleştirecek. 23 Şubat saat 19.00’da gerçekleşecek söyleşide “Sınır hatlarındaki tekno-politik istihraç sürecinin sessiz tanıkları olan arkeolojik eserler ve harabelerin tekrarlayan ve kesintiye uğramış geçmişini görsel olarak nasıl inşa ederiz?” sorusu, sanatçının pratiği üzerinden tartışmaya açılacak.

​Pelin Tan ve Barış Doğrusöz katılımıyla gerçekleşecek söyleşi 23 Şubat saat 19.00’da SALT Online YouTube kanalında yayımlanacak. Güç Odağı video üçlemesi ise 28 Mart’a kadar salı ile cuma günleri arasında 11.00-17.00 saatleri arasında SALT Galata’nın -1 katında izlenebilir.

0
2494
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage