11 AĞUSTOS, SALI, 2020

SAHA’dan Salgından Etkilenen Sanat Kurumlarına Destek

SAHA - Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi’nin, görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren ve üretim süreci pandemi sürecinde olumsuz etkilenen kolektif ve sanatçıları desteklemek için yaptığı açık çağrı sonuçları açıklandı. Kurum, daha önce duyurduğu SAHA Sürdürülebilirlik Fonu: Covid-19 kapsamında seçilen kurumlara 8 ile 20 bin TL arasında maddi yardımda bulunacak.

SAHA Sürdürülebilirlik Fonu: Covid-19 için duyuru sürecinde toplam 146 başvuru gerçekleşti. Bu başvuruları değerlendiren ve bir rapor hazırlayan SAHA yönetimi, projeleri başvuru kriterlerine ve bütçeye uygunluk bakımından değerlendirildikten sonra SAHA’nın misyon ve öncelikli faaliyet alanlarını da gözeterek 22 farklı sanat projesine toplam 338.400 TL net destek sağlayacağını açıkladı.

Sanatçılara ve kolektiflere vereceği fonun yanı sıra başka alanlarda da çalışmalarını sürdüren SAHA Derneği, 2021 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanan 9 sergi ve araştırma projesinin yanı sıra 12 güncel sanat eseri ya da sanatçı kitabının üretimini de destekleyecek. Kurum ayrıca pandemi sürecinde daha da görünür hâle gelen ekonomik eşitsizlik ve güvencesizlik ortamında dayanışma ağını güçlendirmek amacıyla kurulan Omuz adlı gönüllü hareketin ikinci döneminde 20 sanat emekçisine 1000’er TL destek sağlayacak.

​Fon kapsamında desteklenecek kurum ve sanatçılar:

AICA Türkiye
Are Projects
Atış Serbest
amberPlatform/BİS
Berat Işık
Body in Perform
Burak Kabadayı
CANAN
Çınar Eslek
Dilşad Aladağ, Eda Aslan, Esen Karol
Elif Öner & Evrim Kavcar
Ferhat Özgür
Geniş Açı Proje Ofisi
Kıymet Daştan
Gözde Mimiko Türkkan
Müge Yıldız
Omuz
PASAJ
Pelin Kırca
SKA
TAPA (Aktivistler için Dönüştürücü Sanat Projesi)
Volkan Aslan

0
1462
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage