28 EYLÜL, SALI, 2021

SAHA Studio 29 Eylül’de Açılıyor

10. yılını kutlayan SAHA’nın Beyoğlu’nda sanatçı ve küratörler için açtığı SAHA Studio, dönem sonu sergi ve etkinliklerini 29 Eylül’den itibaren sanatseverlerle buluşturacak. SAHA’nın desteğiyle ocak ayından itibaren SAHA Studio bünyesinde araştırmalarını sürdüren sanatçılar Yasemin Nur, Onur Gökmen, Ege Kanar, Bengü Karaduman ve Merve Ünsal’ın eserleri 29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında sergilenecek.

2011’den itibaren 400’den fazla sanatçı, küratör, yazar ve sanat inisiyatifinin projesine, 39 ülkede kâr amacı gütmeyen 170 sanat kurumunda destek olan SAHA, 2019 yılında Beyoğlu’nda kurduğu SAHA Studio ile katılımcılarına SAHA’nın yurt içi ve yurt dışındaki ortaklıklarının da katkısıyla diyalog, iş birliği ve birlikte öğrenme olanakları sağlıyor. SAHA Studio, Türkiye’den görsel sanatçıların yanı sıra yurt dışından yazar ve küratörleri de ağırlayarak İstanbul sanat ortamıyla etkileşim içinde araştırmalarını geliştirmelerine fırsat tanıyor.

SAHA Studio’nun üçüncü döneminde, ARTWORKS iş birliğiyle Yunanistan’dan gelen küratör Eva Vaslamatzi, mayıs ile haziran ayları arasında SAHA Studio bünyesinde gerçekleştirdiği araştırmayı, sonbaharda Atina’da yaptığı sergiye Türkiye’den üç sanatçı davet ederek tamamlıyor. SAHA Studio’nun misafir yazarı Murat Alat da yıl boyunca SAHA Yazı Dizisi için her ay farklı bir sanatçının eseri üzerine yeni bir yazı hazırlayıp paylaşırken SAHA Studio sanatçıları için okuma ve tartışma seansları gerçekleştiriyor.

SAHA Studio’ya katılacak sanatçılar programa danışmanlık yapan seçici kurul tarafından seçiliyor. 2021 yılında sanatçı Gülsün Karamustafa, küratör Özge Ersoy ve SAHA Studio’nun direktörü küratör Çelenk Bafra’dan oluşan kurul, 40 adayın çalışmalarını değerlendirerek Ocak-Eylül 2021 dönemi ve takiben Ekim ayında başlayacak SAHA Studio’nun yeni dönemine katılacak kişileri seçti.

​Yasemin Nur, Onur Gökmen, Ege Kanar, Bengü Karaduman ve Merve Ünsal’ın eserlerini 29 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında her gün 13.00 - 19.00 saatlerinde SAHA Studio’da görebilirsiniz.

0
1244
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage