16 OCAK, PAZAR, 2022

Polat Piyalepaşa Dört Önemli Galeriye Ev Sahipliği Yapıyor

artSümer, Merkür, Zilberman ve Pi Artworks sanat galerileri İstanbul’un 500 yıllık tarihi semti Piyalepaşa’da yer alan Polat Piyalepaşa’da sanatseverlerle buluşuyor.

Tophane ve Karaköy’den Polat Piyalepaşa’ya taşınan bu galeriler, İstanbul’un yeni kültür sanat rotasına önemli katkı sağlıyor. Galerilerin her biri yıl boyunca altı sergi düzenleyerek, toplamda 24 sergi ile sanatseverleri zengin bir sanat seçkisi ile buluşturacak. Galeriler pazar ve pazartesi hariç her gün 11:00 - 18:30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

artSümer Galeri’de sanatçı Basim Magdy’nin eserlerinden oluşan “Kırık Ses Dalgaları Havuzundaki Nokta - a Dot in a Pool of Broken Sound Waves” başlıklı sergisi 23 Ocak’a kadar izleyiciyle buluşacak. Sergide yer alan Basim Magdy’nin pandemi öncesi hazırladığı M.A.G.N.E.T adlı 16 milimetrelik videoda sanatçı, şu anda içinde yaşadığımızdan çok da farklı olmayan fantastik ancak aynı derecede katastrofobik bir dünyayı gözler önüne seriyor.

Merkür Galeri kapılarını sanatçı Burcu Perçin’in “Yeniye Yükseliş - Ascend to New” başlıklı sergiyle açtı. Sergi 5 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Genellikle tuval üzerine yağlıboya tekniğinde çalışıyor ve mekanları konu edinen sanatçı, kendine özgü tekniğiyle çektiği fotoğraflardaki mekân ve nesneleri kolajlarında yeniden yorumluyor.

Berlin ve İstanbul’da otuza yakın sanatçıyla büyüyen sergi projeleri ve etkinlik alanını Zilberman Selected adı altında Piyalepaşa ile buluşturan Zilberman Galeri, açılışını “Vekâleten- By Proxy” başlıklı sergiyle yaptı. 19 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergide, galerinin yakın zamanda temsiliyetini üstlendiği sanatçılar Carlos Aires, Omar Barquet, Isaac Chong Wai, Didem Erk, Itamar Gov, Fatoş İrwen, Jaffa Lam Laam, Mahen Perera ve Sandra del Pilar’ın çalışmaları yer alıyor. Küratörlüğünü Zilberman’dan Naz Kocadere ve T. Melis Golar’ın üstlendiği sergi, insanların kendini teslim ettiği gerek ulusaşırı gerekse yerel yazgı ve krizlere karşı kültürel, psikolojik ve politik bir konaklama ve okuma imkânı sunuyor.

Polat Piyalepaşa’da bulunan Pi Artworks ise açılışını ocak ayında gerçekleştirecek.

0
971
0
  • 16-01-2022
    0
    749
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 16-01-2022
    0
    880
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 16-01-2022
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage