19 MAYIS, PERŞEMBE, 2022

Piyalepaşa İstanbul Sanat Meydanı Kapılarını Açtı

Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda sanatçının çağdaş yapıtlarına ev sahipliği yapan Piyalepaşa İstanbul Sanat Meydanı açıldı.

Piyalepaşa İstanbul Sanat Meydanı’nda yıl boyunca MERKUR, Pi Artworks, .artSümer,  Zilberman ve Art On galerileri toplam 24 özel seçkiyi sanatseverlerle buluşturacak. Sanat Meydanı Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ev sahipliğinde gerçekleşen davet ile kapılarını açtı.

Galeri Merkur, toplumsal cinsiyet rolleri ve kadın olma hâlleri üzerine yeniden düşünme fırsatı sunan “Kim o / o Kim” başlıklı sergiyi 7 Temmuz’a kadar Sanat Meydanı’nda sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide, sanat pratiklerinde kâğıt, beton, seramik, kumaş, fotoğraf gibi faklı malzemeler kullanan 5 sanatçı; Canan, Merve Dündar, Leyla Emadi, Neriman Polat ve Saliha Yılmaz eserleri ile kadın olmayı tanımlayan değerleri, imajları, davranışları, inanç sistemlerini sorguluyor.

Pi Artworks İstanbul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden 2020 ve 2021 pandemi dönemi mezunlarının “Yine Boya” başlıklı grup sergisine 30 Haziran’a kadar ev sahipliği yapıyor.

Zilberman İstanbul’un Piyalepaşa’daki mekânı Zilberman Selected, Isaac Chong Wai’nin “If we keep crying, we will go blind / Ağlamaya Devam Edersek, Kör Olacağız” başlıklı üçüncü kişisel sergisini 30 Temmuz’a kadar izleyicilerin beğenisine sunuyor. Sergide büyük bir yerleştirme, iki kanallı bir video, bir dizi ipek baskı, ışıklı bir kutu ve bir performans olmak üzere sanatçının yeni çalışmaları yer alıyor.

.artSümer, Erdal Duman’ın “Bu İşte Bir Terslik Var” başlıklı kişisel sergisini 2 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanat Meydanı’nda yer alan Art On İstanbul, sanatçı Songül Girgin’in Tohum – Seed başlıklı işi ile Onur Dumansız’ın Helix Thorn başlıklı işini izleyicinin beğenisine sunuyor.

​Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat açılışta şunları söyledi: “Piyalepaşa İstanbul, Polat olarak bizim çok kıymetli projelerimizden bir tanesi. Bu projeyi oluştururken İstanbul’a her şeyiyle bir bütün olan yeni bir yaşam alanı kazandırmak arzusundaydık ve bu arzumuza göre tasarladık. Bugün Piyalepaşa İstanbul; konut, ofis, Polat Piyalepaşa Çarşı, toplantı salonları, çocuk deneyim alanları ve zengin gastronomi kültürü ile karma bir yaşam merkezi. Sanat ise bu yaşam alanının en önemli noktalarından biri. Sanat ve sanatçı bizim yıllardır odağımızda olan bir konu, bu projemize de sanatı entegre ettiğimiz, çok değerli sanatçıları, koleksiyonerleri ve kıymetli eserleri ağırladığımız için çok mutluyuz. Yeni sanat rotamızda, sene içinde toplam 24 özel sergide zengin bir sanat seçkisini sanat izleyicisiyle buluşturacağız.”

0
4174
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage